august 17, 2009

RĂMÂI ÎN DOMNUL

"Cine rămane în Mine.. aduce multă roadă" (Ioan 15:5)
Domnul Isus a spus: "Eu sunt Vita, voi sunteti mlăditele. Cine rămane în Mine, .. aduce multă roadă; căci despărtiti de Mine, nu puteti face nimic". În calitatea noastră de mlădite, aducem roadă, dar substanta dătătoare de viată, necesară pentru aceasta, curge spre noi de la vită. Dacă încerci să aduci propria ta roadă, aceasta va fi o roadă falsă.
Cand cineva spune: "Nu-mi iubesc sotia sau sotul", nu aceasta este problema. Problema este: poate Hristos să iubească sotia sau sotul tău prin tine? Răspunsul este da, fiindcă dragostea este o roadă care este adusă în tine de Duhul Sfant (Galateni 5:22). Asa că întrebarea este: Esti tu dispus să lasi ca dragostea lui Hristos să curgă prin tine?
Rămanerea în Hristos este doar un alt nume pentru intimitatea cu Hristos. El doreste să-Si manifeste viata Lui prin tine, si acest lucru este posibil prin atasamentul tău fată de El. Dacă viata ta de rugăciune este doar o chestiune de mesaje SOS în cazuri urgente, pierzi intimitatea. Dacă ai un timp de închinare dimineata doar ca să scapi si să-ti vezi apoi de treburi, nu întelegi ce înseamnă rămanerea.După ani de fumat, o doamnă s-a hotărat de renunte la acest obicei. A încercat toate produsele de renuntare la fumat, dar nimic nu a dat rezultate. În cele din urmă, s-a hotărat ca în loc să se concentreze asupra tuturor lucrurilor pe care le făcea în vederea renuntării să se concentreze doar pe faptul de a fi în prezenta lui Dumnezeu si de a ajunge să-L cunoască cu adevărat. În 30 de zile a renuntat, a spus ea; datorită puterii vitei. Asadar cuvantul pentru astăzi este "rămai în Domnul".