februarie 20, 2010

CUM SĂ Al SUCCES LA LOCUL DE MUNCĂA (6)

"Dacă vezi un om iscusit in lucrul lui, acela poate sta lângă impărati" (Proverbe 22:29)


Nimic nu contribuie mai mult la succesul la locul de muncă decât priceperea. Angajatii priceputi excelează prin studii, aplicatie, practică si multă muncă. Locul doi nu se acceptă. Astfel de oameni "pot sta lângă impărati, nu lângă oamenii de rând" (Proverbe 22:29). Priceperea nu este o calitate genetică, nu se mosteneste, ci muncesti ca s-o ai. Stai până la miezul noptii, te străduiesti până la limită si refuzi să te opresti. Uită-te la mestesugarul priceput; aprecierea ta creste datorită atentiei lui la detalii, refuzului de a face lucrul de mântuială, răbdării, dedicării si mândriei fată de produsul final. El inspiră sigurantă, respect si incredere. Nimic nu demonstrează mai bine crestinismul autentic decât muncitorul priceput. Când el vorbeste, ceilalti ascultă. Dacă te indoiesti de asta, incearcă să-ti impărtăsesti credinta cu cei care văd că esti necinstit, fals si neatent. Mai bine este să taci până când iti câstigi dreptul de a fi ascultat!
Oricare ar fi munca ta, "să faceti totul in Numele Domnului Isus, si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatăl" (Coloseni 3:17). Ar trebui să ridicăm stacheta deoarece suntem reprezentantii lui Hristos. Ar trebui să stabilim standardul pentru excelentă in domeniu. Faptul că angajatorii si clientii stiu că suntem crestini trebuie să le mărească increderea că vor avea parte de ce este mai bun si nimic mai putin.
Muncitorul priceput nu poate pierde, deoarece Dumnezeu promite că munca lui va atrage in mod inevitabil atentia oamenilor care il vor promova si il vor răsplăti. "Dacă vezi un om iscusit in lucrul lui, acela poate sta lângă impărati" (Proverbe 22:29). Poate el va porni de la baza piramidei, dar destinatia lui este mult mai sus.