martie 01, 2010

CUM SĂ TRECI PESTE VECHILE PROBLEME

"Domnul iti iarta pacatul" (2 Samuel 12:13)
Nu are niciun rost sa-I ceri lui Dumnezeu lucruri noi cand mai sunt inca oamenu pe care nu i-ai iertat sau de la care nu ti-ai cerut iertare. Domnul Isus a spus: "daca iti aduci darul la altar, si acolo iti aduci aminte ca fratele tau are ceva impotriva ta, lasa-ti darul acolo inaintea altarului, si du-te intai de impaca-te cu fratele tau; apoi vino de adu-ti darul. Cauta de te impaca degraba cu parasul tau.." (Matei 5:23-25). Nu te lasa condus de eu-l tau ranit; lasa-te condus de Cuvantul lui Dumnezeu.
Poate spui: "Dar nu ma mai intalnesc cu acea persoana. Nu pot obtine o audienta la ea, si totusi aceasta problema inca nu-mi da pace". In acest caz, Biblia spune: "Marturisiti-va unii altora pacatele, si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit" (Iacov 5:16). Impartaseste-ti sentimentele cuiva care este demn de increderea ta, marturisindu-i deschis pacatele si vina pe care o simti. Vei fi surprins sa vezi cum rugaciunea si prezenta unui prieten de nadejde iti poate aduce pacea inimii pe care o cauti.
Dupa ce David l-a ucis pe Urie, sotul femeii cu care a pacatuit, el s-a simtit coplesit de vinovatie. Acest sentiment l-a macinat pe dinauntru. Cand nu a mai suportat, a rupt tacerea si a cautat iertarea lui Dumnezeu, dar Urie nu mai era prin preajma ca sa-i auda marturisirea. Murise de aproape un an. Asadar, David si-a varsat inima inaintea proorocului Natan, spunandu-i "am pacatuit". Natan l-a ascultat cu rabdare si apoi a zis: "Domnul iti iarta pacatul". Urmeaza exemplul lui David si apoi mergi inainte cu incredere.