martie 06, 2010

SPUNE CUIVA DESPRE ISUS

"A venit o femeie din Samaria sa scoata apa" (Ioan 4:7)


Ioan scrie: "A venit o femeie din Samaria sa scoata apa". Dupa ce a avut parte de cinci casnicii esuate, nivelul ei de încredere este distrus, iar stima de sine este zero, asa ca se apropie de Isus cu prudenta. Caramida cu caramida, El da jos zidul în spatele caruia se ascunde. Dupa ce ajunge la ea, pleaca din acel loc transformata. Ce contrast: cu un capitol înainte, Nicodim, un lider religios a venit la Isus noaptea, sugerând faptul ca nu dorea sa-si asume riscul de-a fi vazut cu El. Dupa ce i-a spus ca trebuie sa se nasca din nou, Isus i-a zis: "cine lucreaza dupa adevar, vine la lumina" (Ioan 3:21). În acel moment, Nicodim are de facut o alegere, iata trei lectii pe care le putem învata:
1) Hristos vede potentialul din tine pe care altii nu-l vad. "Fariseii si carturarii cârteau si ziceau: "Omul acesta primeste pe pacatosi, si manânca cu ei" (Luca 15:2). Aveau dreptate! Acea femeie a fost prima persoana careia Domnul Isus i S-a prezentat ca Mesia. De ce nu a facut lucrul acesta când i-a chemat pe ucenici, când l-a botezat pe Ioan, când a curatit Templul, când a facut prima minune sau când a vorbit cu Nicodim? Deoarece Domnul Isus nu te masoara prin prisma trecutului tau, ci prin prisma potentialului tau.
2) Hristos te va schimba si apoi te va folosi pentru a-i schimba pe altii. E uimitor faptul ca ea a fost prima persoana care a predicat Evanghelia în Samaria. "Multi Samariteni din cetatea aceea au crezut în Isus din pricina marturiei femeii" (Ioan 4:39).
3) Hristos nu trebuie aparat, El trebuie doar prezentat. "Mult mai multi au crezut în El din pricina cuvintelor Lui. Si ziceau femeii: "Acum nu mai credem din pricina spuselor tale, ci din pricina ca L-am auzit noi însine, si stim ca acesta este într-adevar Hristosul, Mântuitorul lumii" (Ioan 4:41-42). Astazi, du-te si spune cuiva despre Domnul Isus.