ianuarie 16, 2012

DOMNUL RASPUNDE LA MOMENTUL POTRIVIT (1)

“Toate căpeteniile ostilor, Iohanan, fiul lui Careah, Iezania, fiul lui Hosea, si tot poporul, de la cel mai mic până la cel mai mare, au înaintat, au zis prorocului Ieremia: „Fie bine primită înaintea ta rugămintea noastră! Mijloceste pentru noi la Domnul Dumnezeul tău, pentru toti cei ce au mai rămas, căci eram multi, dar am mai rămas numai un mic număr, cum bine vezi tu însuti cu ochii tăi. După zece zile, cuvântul Domnului a vorbit lui Ieremia.’’ [Ieremia 42]



Aceste versete explica foarte  bine ca Domnul nu raspunde imediat cand este intrebat desi noi oamenii de multe ori ne dorim ca sa primim raspuns atunci cand spunem noi.

As vrea sa va spun si sa imi spun ca Domnul raspunde cand EL considera de cuvinta. Atunci cand Dumenzeu nu raspunde imediat este o oportunitate buna pentru viata noastra de a invata sa stam in ascultare de Dumnezeu si a imbratisa cu mult drag testul rabdarii. Rabdare este o mare binecuvantare pentru sufletul care doreste sa o aiba. Cu rabdare se trec multe probleme si situatii imposibile in viata intr-un mod victorios. Rabdarea ne ajuta:

- sa ajungem oameni intelepti, pentru ca avand rabdare nu reactionam impulsiv, nu raspundem imediat ce suntem provocati, astfel ne pazim inima de pacate si salvam multe rani sufletesti pe care le-am putea face in inima altora care ne provoaca intr-un fel sau altul;

    - sa ascultam pana la capat o problema si sa stim cum sa raspundem cat

mai efficient si placut;

    - sa luam decizii intelepte si dupa voia lui Dumnezeu in viata noastra,

asta doar cu conditia ca sa aducem  inaintea lui Dumnezeu fiecare problema

si EL sa ne calauzeasca in toate.

        Oamenii in general isi doresc sa aiba langa ei oameni calmi, blanzi, intelegatori. Rabdarea ne ajuta sa putem devenii astfel de oameni.



Carmen



AMR : O MEDITATII