ianuarie 17, 2012

DOMNUL RASPUNDE LA MOMENTUL POTRIVIT (2)

“Toate căpeteniile ostilor, Iohanan, fiul lui Careah, Iezania, fiul lui Hosea, si tot poporul, de la cel mai mic până la cel mai mare, au înaintat, au zis prorocului Ieremia: „Fie bine primită înaintea ta rugămintea noastră! Mijloceste pentru noi la Domnul Dumnezeul tău, pentru toti cei ce au mai rămas, căci eram multi, dar am mai rămas numai un mic număr, cum bine vezi tu însuti cu ochii tăi. După zece zile, cuvântul Domnului a vorbit lui Ieremia.’’ [Ieremia 42]



„Dacă veti rămâne în tara aceasta, vă voi face să propăsiti în ea si nu vă voi nimici, vă voi sădi si nu vă voi smulge; căci Îmi pare rău de răul pe care vi l-am făcut! Nu vă temeti de împăratul Babilonului, de care vă este frică; nu vă temeti de el, zice Domnul, căci Eu sunt cu voi ca să vă scap si să vă scot din mâna lui. Îi voi insufla milă de voi, si se va îndura de voi si vă va lăsa să locuiti în tara voastră.”

Versetele 10,11,12 explica cum noi oamenii de multe ori ne temem de alti oameni si de influentele lor dar Dumnezeu este cel care poate schimba inima si situatia astfel ca Dumnezeu spune clar ca El poate insufla mila si indurare in inima unui om asupritor, El poate sa ne scoata din mana unui asupritor daca vom asculta de Dumnezeu si de voia Lui. Lui Dumnezeu nu ii face placere ca sa asupreasca omul si sa ii faca rau, dar datorita neascultarii noastre de Dumnezeu, EL este fortat sa recurga la astfel de tratamente pentru sufletele noastre. Ca si copii mici cand parintii le explica ca nu e bine sa faca un lucru si inadins il fac din cauza incapatanarii, asa suntem si noi oamenii in relatia noastra cu Dumnezeu de multe ori datorita faptului ca nu ne-am apropiat de Dumnezeu si nu am renuntat la incapatanare si dorinta noastra de afirmare si impunere. Parintele isi pedepseste copilul neascultator, la fel face si Dumnezeu cu noi atunci cand nu ascultam de cuvantul Lui. Poate ai sa spui ca nu e drept, ca tu nu esti Dumnezeu, dar Dumnezeu in Sfanta Scriptura nu cere lucruri imposibile de implinit ci lucruri simple ca: sa nu furi, sa nu fi viclean, sa nu fi incapatanat si manios, sa nu fi delasator pentru ca El nu incurajeaza lenea. Oare este atat de greu sa lasam astfel de lucruri si sa imbratisam cu mult drag voia lui Dumnezeu care ne ajuta sa fim victoriosi in viata. Am vazut multi oameni care din incapatanare au pierdut multe binecuvantari pe care Dumnezeu ar fi dorit sa le reverse peste viata lor, doar datorita faptului ca doreau sa faca in viata lor voia lor, orgoliul si dorinta de dominare era mult prea mare in inima lor, decat dragostea de Cuvantul lui Dumnezeu. Am vazut oameni care s-au grabit si au luat decizii neintelepte in viata lor care i-au costat mult. E trist sa vezi cum poti sa pierzi atat de usor binecuvantarile lui Dumnezeu doar din incapatanare, din neascultare si doar pentru ca nu punem la inima Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu.



Carmen

AMR : O MEDITATII