iunie 08, 2012

FITI UNUL LANGA CELALALT


“Uitati-vă la păsările cerului” (Matei 6:26)



La gâste relatia lor durează “până când moartea le va despărti”. Ele au lucrul acesta foarte în serios. Ele sunt total dedicate. Când ravagiile timpului sau ale împrejurărilor fac imposibilă continuarea călătoriei sau când o pasăre pierde altitudine sau nu reuseste să se tină de stol, celelalte îi oferă sprijin, hrană si protectie. Două gâste mai puternice părăsesc stolul, zboară cu “pacientul” între ele, găsesc un loc de adăpost cu hrana si apă si fac un cuib pentru pasărea nevoiasă. Ele vor sta cu camarada lor până îsi revine sau până moare si apoi se reîntorc la stol. Pentru ele, totul se amână pentru a avea grijă de cealaltă pasare! Ce exemplu de relatie după chipul lui Hristos si de dragoste ce se sacrifică.

“Dumnezeu a întocmit trupul în asa fel … ca să nu fie nici o dezbinare în trup: ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele si daca suferă un mădular, toate mădularele sufăr împreună cu el” (1 Corinteni 12:24-26).

În cultura de astăzi îi discredităm si îi marginaliză pe cei nevoiasi. Inclusiv pe cei care nu mai dau randamentul pe care îl dădeau odată. Oare Dumnezeu ne cere să “ne îngrijim unii de altii”, mai ales de cei ce suferă? Dacă un cârd de gâste o poate face, cu sigurantă familia lui Dumnezeu trebuie să o facă. “Uitati-vă la păsările cerului” ne porunceste Domnul Isus. Dacă ele se pot îngriji unele de altele “nu sunteti voi cu mult mai de pret decât ele?” (Matei 6:26). Una din cele mai mari porunci pe care ni le-a dat Hrrsios este “să iubesti pe aproapele tău ca pe tine însuti. Nu este altă poruncă mai mare decât acestea” (Marcu 12:31l). Când se aude că ne iubim unii pe alti, în felul acesta, oamenii vor năvăli pe usile bisericii noastre pentru a intra înăuntru!



Anonim