iunie 27, 2014

SCAPA-TI VIATA!

“Dati slava Domnului, Dumnezeului vostru pana nu vine intunericul… Veti astepta lumina, dar El o va preface in umbra mortii si o va preface in negura adanca.” [Ieremia 13:16]

        Rasaritul soarelui este un simbol al sperantei. Fiecare tanar sau vrastnic vede in noua zi o speranta in rezolvarea problemelor care ii stau in fata.

        Sa ne gandim cum ar fi daca, intr-o seara, in timp ce mergem la culcare aflam ca soarele nu va mai rasari dimineata urmatoare. Sa ne gandim la frigul, la intunericul fara sfarsit, la degetele reci ale mortii care se vor inclesta treptat in jurul pamantului. Plantele s-ar usca, florile s-ar vesteji, copacii ar muri si intreaga viata ar pieri in lipsa luminii soarelui.

        Sa ne gandim la judecata care a cazut asupra cetatii Sodoma. In acea ultima zi a existentei rautatii Sodomei, soarele rasarea ca o speranta pentru Lot, care a fost ocrotit de Dumnezeu. Mesajul pentru el era: “Scapa-ti viata!” Pentru oamenii din Sodoma, care au refuzat dreptatea lui Dumnezeu, soarele a rasarit pentru ultimadata. Din cauza neascultarii, a pacatului, au intrat cu totii in noaptea vesnica a mortii.

        “Scapa-ti viata!” este mesajul lui Dumnezeu catre toti oamenii. Orice amanare poate fi o intarziere cu efecte vesnice pentru sufletul nostrum. Sa ascultam mesajul lui Dumnezeu!