noiembrie 04, 2014

FUGA LUI IONA

“Si Iona s-a sculat sa fuga la Tars, departe de Fata Domnului. S-a coborat la Ialo si a gasit acolo o corabie care mergea la Tars.” [Iona 1:3]

        Drumul celui care paraseste Fata Domnului este unul in jos. Acest pas in jos a lui Iona a fost primul, dar nu si ultimul. Decaderea exterioara este una strans legata de decaderea launtrica. Drumul care coboara este mai usor decat cel care urca. Acest adevar este valabil pentru trup, dar si pentru suflet si duh.

        Sa remarcam ca Iona a gasit fara mari greutati o corabie care mergea la Tars. Si astfel probabil, a gandit ca se afla pe drumul bun. De cate ori nu am gandit si noi la fel? Cineva, care se afla in coborare, se mira, probabil, cat de simplu poate satan sa faca un astfel de drum.

        Vrasmasul sufletelor noastre este totdeauna pregatit sa ne departeze de Dumnezeu si Mantuitorul nostru. Sa nu ne imaginam ca drumul neascultarii ar fi cel mai bun pentru faptul ca este asa de simplu.

        Corabia care mergea la Tars nu era o dovada ca era pregatita de Dumnezeu pentru Iona. Si noi trebuie sa avem permanent in vedere adevarul ca lucrurile care ne par asa de usor in fata nu sunt pregatite de Dumnezeu, ci mai repede putem afirma ca sunt sustinute de vrasmasul sufletelor noastre, satan, care vrea sa ne duca in pierzare.