septembrie 20, 2008

CÂND DUMNEZEU ÎȚI SPUNE SĂ AȘTEPȚI

"Puneti pe inima aceste meniri, indeletniceste-te in totul cu ele, pentru ca inaintarea ta sa fie vazuta de toti" (1 Timotei 4:15)

___Un bine cunoscut invatator al Bibliei ne relateaza despre un prieten pilot care a primit un mesaj de la turnul de control care spunea asa: "Calea e libera pentru urmatorii 1500 m". Cand a ajuns, a trebuit sa astepte alte instructiuni. Urmatorul mesaj spunea: "Calea e libera pentru urmatorii 3000 m". Punctul de control l-a dus pas cu pas pana la 10.000 m de unde avea calea libera pentru a zbura spre destinatie. Dumnezeu i-a vorbit acestui invatator si i-a spus: "As vrea sa ai incredere in Mine in felul acesta. Dar tu doresti sa ajungi direct la 10.000 m dintr-o singura incercare", incearca sa intelegi un lucru: Dumnezeu vede sfarsitul de la inceput si deja a facut harta pentru calatoria ta. El stie ca daca te ridici prea repede exista pericole. Tu esti in cabina, dar Dumnezeu se afla in turnul de control. Cuvantul Lui pentru tine astazi este: "Ai incredere in Mine si te voi duce la destinatie in siguranta". Planul lui Dumnezeu pentru viata ta nu poate fi grabit. Cand incerci sa te misti prea repede sfarsesti pe campul de lupta. Si vei pierde de fiecare data!
___Inainte ca Dumnezeu sa-i incredinteze lui David misiunea de conducator al lui Israel, El a trebuit mai intai sa vada cum se descurca cu turma tatalui sau. Aici si-a zidit David o relatie cu Dumnezeu si si-a dezvoltat calitatile care urmau sa-l ajute in vremurile grele ca rege. Dumnezeu te va lasa sa exersezi intr-un loc in care poti lucra la slabiciunile tale, unde poti sa-ti dezvolti darurile si unde greselile tale nu-i vor afecta pe prea multi. Fiindca lui Dumnezeu ii pasa sl de acestia! Daca Dumnezeu te-a pus astazi sa astepti, o face fiindca El te iubeste si doreste doar ce e mai bun pentru tine.