septembrie 16, 2008

TE SIMȚI AMENINȚAT?

"Dupa ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul unde erau adunati; toti s-au umplut de Duhul Sfant" (Faptele Apostolilor 4:31)


___Te simti cumva atacat? Daca este asa, observa patru lucruri pe care le-au facut apostolii cand au fost amenintati de autoritati pentru faptele pe care Dumnezeu le-a spus sa le faca:
1) L-au adus pe Dumnezeu pe scena. "Doamne, uita-Te la amenintarile lor" (Fapte 4:29). Ai vorbit despre aceasta cu Dumnezeu? Daca nu este o problema prea mare pentru a te ruga, atunci este prea mica pentru a fi o povara! Dumnezeu trebuie sa fie prima persoana cu care discuti, nu ultima. Rugaciunea este usa prin care El intervine in situatia ta, dar trebuie sa-L inviti inauntru.
2) S-au rugat pentru o credinta mai mare. "Doamne, uita-Te la amenintarile lor" (Fapte 4:29). Este nereaiist sa astepti sa primesti raspuns la toate intrebarile tale si sa crezi ca toate temerile tale vor disparea. Teama si credinta vor fi mereu la lucru in viata ta. Daca doresti sa fii un invingator, invata sa-ti infometezi teama si hraneste-ti credinta (Romani 10:17).
3) Au asteptat ca Dumnezeu sa intervina. "intinde-ti mana" (Fapte 4:30). Ucenicii au trecut printr-o furtuna naprasnica impreuna cu Domnul Isus asa ca stiau ce poate sa faca: "Cand se ingana ziua cu noaptea; Isus a venit la ei, umbland pe mare" (Matei 14:25). El inca lucreaza in ture de noapte. El este disponibil pe tot parcursul zilei, in fiecare zi; tot ce trebuie sa faci este sa-L chemi!
4) Toti au fost umpluti de Duhul Sfant. (Fapte 4:31). Iata care a fost cheia: ei au fost inflacarati si calauziti de Duhul Sfant. Si tu trebuie sa fii la fel. Este bine sa-ti folosesti darurile atata timp cat te sprijinesti doar pe Dumnezeu!