noiembrie 23, 2008

DACA VREI MILA. FII MILOSTIV!

"Fiti dar milostivi, cum si Tatal vostru este milostiv" (Luca 6:36)
Ernest Hemingway ne spune minunata istorisire despre un tata si fiul sau adolescent, care locuiau in Spania. Relatia lor s-a destramat, iar fiul a fugit de acasa. Dupa mai multi ani, tatal incepu lunga calatorie in cautarea fiului pierdut si rebel, iar in cele din urma puse un anunt in ziarul local din Madrid, ca o ultima resursa. Pe fiu il chema Paco (un nume foarte comun in Spania). Anuntul spunea simplu: "Draga Paco, ne intalnim in fata chioscului de ziare din Madrid maine la amiaza. Totul este iertat. Te iubesc". in urmatoare zi la amiaza, in fata chioscului de ziare din Madrid venira 800 de Paco, toti cautand iertare!
Pe cine trebuie sa ierti astazi? Iarta! Omul care umbla intr-adevar cu Dumnezeu este cel care este milostiv si iertator.
Cand refuzi sa ierti, te ranesti pe tine mai mult decat pe celalalt. Nu ai fost creat sa porti asupra ta stresul resimtit cand porti ranchiuna cuiva! Fireste, exista un munte de dovezi medicale care spun ca resentimentele din inima iti pot distruge sanatatea. Daca crezi ca vei avea nevoie de mila, arat-o. Domnul Isus a spus: "Ferice de cei milostivi, caci ei vor avea parte de mila" (Matei 5:7). Iti vorbeste Dumnezeu despre acest aspect? Daca da, rezolva-ti problema astazi. Nu o mai amana!