noiembrie 25, 2008

TE POȚI ÎNTOARCE!

"Samson a strigat catre Domnul, si a zis: "Doamne, Dumnezeule! Adu-ti aminte de mine.. da-mi putere numai de data aceasta" (Judecatori 16:23)
Ai auzit probabil de colapsul moral al lui Samson, dar ai citit povestirea despre intoarcerea lui? El a fost folosit de Dumnezeu asa cum putini oameni au avut sansa, dar dusmanul i-a gasit slabiciunea – o femeie: "ea il necajea si-l chinuia in fiecare zi cu staruintele ei" (Judecatori 16:16). Tine minte cuvintele "il necajea" si "staruinte". Fii treaz, caci dusmanul este insistent. Totul incepe cu un moment de neveghere. Exista usi pe care nu trebuie sa le deschizi niciodata. Daca iti hranesti pofta o zi, poti ajunge sa te lupti cu ea o viata intreaga. Poate ai citit posterul pe care scrie: "In fiecare dimineata, in Africa, gazela se trezeste si stie ca trebuie sa alerge mai repede decat cel mai rapid leu sau va muri. In fiecare dimineata, leul se trezeste si stie ca trebuie sa depaseasca cea mai rapida gazela sau va muri de foame. Nu conteaza daca esti leu sau gazela, cand rasare soarele, ai face bine sa fii gata sa fugi!" Petru ne avertizeaza sa fim treji fiindca "potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa inghita" (1 Petru 5:7).
Dar Samson si-a amintit de Dumnezeu! Este minunata ziua in care te hotarasti sa mergi din nou la Dumnezeu. Asemenea tatalui fiului risipitor, el va alerga sa te intampine. Cu siguranta o va face! Ultima rugaciune a lui Samson a fost rostita din celula inchisorii: "Doamne, Dumnezeule! Adu-ti aminte de mine.. da-mi putere numai de data aceasta", i-a raspuns Dumnezeu? Da: "Cei pe care i-a prapadit la moartea lui au fost mai multi decat cei pe care-i omorase in timpul vietii" (Judecatori 16:30). Indiferent de locul unde te gasesti astazi sau de starea in care esti, intoarce-te la Dumnezeu. El va netezi locurile aspre din viata ta si te va ajuta sa te intorci!