noiembrie 29, 2008

EXERCIȚIUL BUNĂTĂȚII

"Dati-va toate silintele [sa aratati] dragoste de oameni" (2 Petru 1:5-7)
Ai observat ca pe masura ce devii mai ocupat, cu atat mai mult iti pierzi bunatatea pentru altii? Si aceasta pentru ca bunatatea este "roada Duhului Sfant", nu produsul firii (Galateni 5:22). Bunatatea nu se produce in vid si nu este rezultatul unei predici bune dintr-o duminica. Ea trebuie practicata. Trebuie sa faci ceea ce spune Petru: "Dati-va toate silintele [sa aratati] dragoste de oameni".
Inainte ca Wiiliam McKinley sa devina presedintele Statelor Unite, el se ducea intr-o dimineata spre biroul Congresului cu tramvaiul. O femeie in varsta se urca si negasind un scaun liber, se prinse de un maner din apropierea unuia din colegii politici ai lui McKinley. In mod patetic, acesta se ascunse dupa ziar pentru a evita sa-i ofere locul. McKinley se ridica numaidecat, isi oferi locul si ocupa locul femeii pe culoar. Dupa mai multi ani, dupa ce deveni presedinte, acelasi coleg a fost recomandat pentru functia de ambasador, dar McKenley refuza. El spuse: "Daca bunatatea lui este de genul celei aratate in acea dimineata in tramvai, ma tem de ce va face pentru noi cand ne va reprezenta pe un taram strain". Congresmanul dezamagit nu a aflat niciodata de ce McKinley alese pe altcineva pentru acea functie.
La ce-ti folosesc eforturile epuizante, alimentate de ambitii personale sau dorinta de a sluji doar pentru a detine controlul? Recunoaste-o: fara bunatate ce folos au toate titlurile tale, toate traditiile, marturiile si teologia stiuta? Daca nu stii care e raspunsul, iata-l: "chiar daca as avea darul prorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic" (2 Corinteni 13:2). Asa ca astazi hotaraste-te sa practici bunatatea!