noiembrie 13, 2008

DAR DUMNEZEU (3)

"Inima omului se gandeste pe ce cale sa mearga, dar Domnul Ii indreapta pasii" (Proverbe 16:9)
Se spune ca atunci cand Columb a pornit in calatorie nu a stiut incotro merge, cand a ajuns nu a stiut unde se afla, iar cand s-a intors nu a stiut unde fusese. Din cand in cand cu totii avem nevoie de ajutor pentru a sti incotro mergem; daca sa ne mutam sau nu, daca sa acceptam un loc de munca sau sa intram intr-o relatie. Inainte de a lua hotararea, "David a intrebat pe Domnul" (2 Samuel 2:1). Este mereu o miscare inteleapta! Biblia spune: "Inima omului se gandeste pe ce cale sa mearga, dar Domnul Ii indreapta pasii". Asadar, cum ne indreapta Dumnezeu pasii? Prin:
1) Cuvantul Sau: "Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea" (Coloseni 3:16). Un autor scrie: "Biblia este pentru Dumnezeu ceea ce o manusa este pentru un chirurg. Prin ea, El patrunde adanc in tine". Dar aceasta inseamna sa o citesti, sa o personalizezi si sa actionezi in consecinta.
2) Rugaciune si ascultare de vocea Sa: Domnul Isus a spus: "Oile Mele asculta glasul Meu; Eu le cunosc, si ele vin dupa Mine" (Ioan 10:27). Iar Isaia adauga: "Urechile tale vor auzi dupa tine glasul care va zice: "Iata drumul, mergeti pe el!" cand veti voi sa va mai abateti la dreapta sau la stanga" (Isaia 30:21). Aceasta este asigurarea de care ai nevoie. Asa ca "Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni" (Filipeni 4:6).
3) Sfatul sanatos: si altii au trecut prin ceea ce treci tu, asa ca "aduceti-va aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu .. si urmati-le credinta" (Evrei 13:7). Iti merge greu afacerea? Discuta cu un om de afaceri de succes, Treci printr-o criza a vietii de mijloc? Inainte de a face un lucru pe care il vei regreta, cere ajutor. Solomon a spus: "Calea nebunului este fara prihana in ochii lui, dar inteleptul asculta sfaturile" (Proverbe 12:15).