noiembrie 14, 2008

TREI INTREBARI

"Domnul facea sa-i mearga bine ori de ce se apuca" (Geneza 39:3)
Asaza-te, ia-ti o cana de ceai si pune-ti urmatoarele trei intrebari:
1) Sunt fericit cu viata pe care o am in momentul de fata? Daca nu esti, asuma-ti responsabilitatea. Renunta sa mai dai vina si sa cauti scuze! Singurul care te poate impiedica sa devii persoana pe care vrea Dumnezeu sa fii - esti tu.
2) Ma tem de succes? Ma tem de costul si angajamentul necesar? A fi lider inseamna a fi singur; poate preferi sa stai cu oamenii. Sau poate ai fost doborat si iti este teama sa te mai ridici. Cand Thomas Edison a fost intrebat de ce a avut succes, el a raspuns: "Eu incep de unde oamenii renunta!" Cand campionul mondial la categoria grea Jim Corbett a fost intrebat ce a trebuit sa faca pentru a castiga titlul, el a raspuns: "Trebuie sa lupti doar inca o runda", Pavel a spus: "prigoniti, dar nu parasiti; trantiti jos, dar nu omorati" (2 Corinteni 4:9).
3) Cred eu ca nu se poate sa ai succes si sa fii in acelasi timp spiritual? Ca rezultat al teologiei intelese gresit am echivalat smerenia cu saracia si am presupus ca oamenii de succes nu pot fi smeriti. Nu este asa. "In timpul cand a cautat pe Domnul, Dumnezeu l-a facut sa propaseasca" (2 Cronici 26:5). Ai prin urmare dreptul sa te umfli in pene si sa te uiti la altii de sus? Nu, dar cand oamenii de succes vorbesc, ceilalti asculta. Analizeaza vietile personajelor din Biblie, de pilda pe cea a lui Iosif si Daniel. Ei au influentat popoare pentru Dumnezeu! Noi avem un mesaj al nadejdii pe care ceilalti au nevoie sa-l auda, dar daca noi nu le spunem, cum vor auzi? Daca pana acum te-ai multumit cu mai putin, cere-I lui Dumnezeu o credinta mai mare si o putere mai mare de concentrare, iar apoi sa incepi sa tintesti mai sus!