decembrie 31, 2008

ÎNTÂMPINĂ NOUL AN PLIN DE CURAJ! (1)

"intariti-va si imbarbatati-va" (Deuteronom 31:6)


___Fara curaj, nu traiesti, ci te ascunzi! Curajul este ceea ce te duce mai departe; este mecanismul care iti face credinta sa lucreze. Credinta prin ea insasi nu poate fi nimic mai mult decat un set de convingeri. Curajul este cel care le activeaza.

___Fiecare tara promisa are problemele ei gigantice, iar tu trebuie sa te confrunti cu ele si sa le infrangi inainte de a merge si a te stabili acolo. Sa observam trei lucruri in capitolul 7 din Deuteronom pe care Dumnezeu le-a spus poporului Israel despre cucerirea tarii promise:

___1) "Domnul, Dumnezeul tau, este in mijlocul tau, Dumnezeul cel mare si infricosat" (v. 21). Dumnezeul tau este mai mare decat orice opozitie pe care o intampini; 2) "va izgoni incetul cu incetul aceste neamuri dinaintea ta". Dumnezeu va merge inaintea ta. El va face pentru tine ceea ce tu nu poti face singur, dar si tu trebuie sa participi la lupta; 3) "nu le vei putea nimici indata". Fie ca este vorba despre cucerirea tarii promise sau a defectelor din caracterul tau, nu poti face totul deodata, asa ca Dumnezeu lucreaza impreuna cu tine in fiecare domeniu pe rand. Viata nu este doar o batalie mare la sfarsitul careia marsaluiesti in parada victorioasa. Nu, ci este o serie de lupte si victorii mici zilnice, necesare pentru a-i infrange pe dusmanii care stau in calea cresterii tale spirituale.

___Douazeci si trei de capitole mai tarziu, Dumnezeu inca mai spune poporului Israel sa se imbarbateze (Deuteronom 31:6). Aceasta deoarece curajul este aidoma oxigenului, nu poti supravietui fara el. Curajul nu inseamna absenta fricii, ci cucerirea ei. Curajul inseamna sa actionezi in teama, pana cand nu iti mai este teama. Inseamna sa tremuri pana vei ajunge la incredere! Dumnezeu le-a promis ca va fi cu ei si ca va merge inaintea lor. Cu cine merge Dumnezeu si cu cine lucreaza El? Inaintea cui va merge El si pentru cine va pregati lucrurile? Pentru cei curajosi!