decembrie 28, 2008

PĂSTREAZĂ-ȚI VISUL VIU

"Iar a Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi" (Efeseni 3:20)


___Cand Dumnezeu iti daruieste un vis, El pune in tine sau in apropierea ta toate resursele de care ai nevoie pentru a-l implini. Ai cumva o idee de neconceput, infricosatoare si complet nebunatica ce nu te lasa sa dormi noaptea? Asa este cu visele, mai ales cand Dumnezeu este in ele. Ele par nebunesti (omeneste vorbind, ele sunt nebunesti!). Masurate cu triunghiul logica, cost si durata, aceste vise par de obicei dincolo de posibilitatile noastre. Ele nu vor zbura cand le vei testa in raport cu gravitatia realitatii. Si partea cea mai ciudata este ca cu cat se spune mai mult "nu se poate" cu atat in ele pulseaza "se poate", "va fi" si "trebuie". Ce se ascunde in spatele marilor realizari? In mod inevitabil oameni mari. Dar ce au acesti oameni de sunt asa diferiti? Fireste nu este varsta lor, genul, mostenirea, talentul sau mediul. Ci este credinta! Ei sunt oameni care cred si gandesc diferit.

___Visezi sa scrii o carte? Nu astepta un editor, apuca-te de scris! Te intrebi daca merita toata truda ta pentru copii? Merita! Vrei sa reiei facultatea si sa obtii o diploma? Fa-o! Plateste pretul, chiar daca e nevoie de ani. Incerci sa dobandesti o abilitate care cere timp, rabdare si energie (ca sa nu mai vorbim de bani)? Mergi inainte! Vrei sa intri in afaceri? De ce nu? Este greu sa gasesti satisfactie la jumatatea scarii de ascensiune a altcuiva. Fara vise si fara hotararea de a le implini, viata se reduce la negru intunecos si la alb curat, un regim absurd pentru a te face sa te ridici din pat, dimineata. Asadar, alearga dupa tinta care te inflacareaza. Pastreaza-ti visul viu!