august 27, 2009

PUTEREA PERSEVERENTEI

"Ferice de cel ce rabdã ispita" (Iacov 1:12)

Ai vãzut vreodatã un Hopa-Miticã? Cand îl dobori la pãmant, el se ridicã înapoi afisand acelasi zambet. Cam asta este perseverenta: O unealtã puternicã! Biblia spune: "Ferice de cel ce rabdã ispita". Pavel a fost biciuit, a naufragiat, a fost persecutat si închis în institutii care nu aveau toalete, TV cablu si eliberare pentru bunã purtare! I-ar fi putut lua la bãtaie, dar în loc de asta el a zis: "dar nu mi-e rusine, cãci stiu în cine am crezut. Si sunt încredintat cã El are putere sã pãzeascã ce l-am încredintat panã în ziua aceea" (2 Timotei 1:12). Poti tu afirma asa ceva?
Dumnezeu nu este impresionat de abilitatea umanã, de personalitãtile dinamice, de titluri sau de creatorii de modã. El îi respectã pe cei care, cand sunt doborati la pãmant se ridicã cu credinta intactã. Mai hotãrati ca niciodatã sã trãiascã pentru El. Satan este cel care te atacã; sarcina ta este sã ripostezi. Dacã esti pasiv, el te va desfiinta! Pavel scrie: "luati toatã armãtura lui Dumnezeu, ca sã vã puteti împotrivi în ziua cea rea, si sã rãmaneti în picioare, dupã ce veti fi biruit totul" (Efeseni 6:13). Perseverenta înseamnã sã rãmai în luptã si sã refuzi sã renunti. Ea îti dã putere ca sã nu te mai simti o victimã a circumstantelor. Îti zideste încrederea si devine o unealtã pe care o utilizezi automat.
Rãsplata ta este stabilitã în cer în functie de nivelul de perseverentã de pe pãmant. "Celui ce va birui, îi voi da sã sadã cu Mine pe scaunul Meu de domnie" (Apocalipsa 3:21). Asadar continuã sã perseverezi.