noiembrie 26, 2009

AJUTOR ÎN VREMURI GRELE

"Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru" (Psalmul 46:1)
Traim intr-o lume tulbure, cu atacuri teroriste, dezastre naturale precum uraganul Katrina, tsuna-mi-uri, razboaie, criza ipotecilor, cresterea pretului la petrol, toate au alimentat radacinile anxietatii noastre. In fiecare seara media ne invadeaza caminele aducandu-ne toate acestea in timp real, expunandu-ne unui nou fenomen numit "oboseala compasiunii". Psihiatrii vremurilor moderne spun ca; neajutorarea, stresul, vulnerabilitatea si depresia le experimentam uitandu-ne la TV si intrebandu-ne: "Ce va fi daca noi vom fi urmatoarea tinta a atacurilor teroriste sau daca vom fi loviti de fortele naturii? Cine ne va proteja?" Celor care au o inima tematoare, Biblia le spune trei lucruri:
1) "Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor, care nu lipseste niciodata in nevoi". Sfarsitul acestui verset este redat de o alta traducere astfel: "El este disponibil din plin sa ne ajute cand suntem la stramtoare". Nu-i asa ca este extraordinar? Cand te afli la loc stramt, Dumnezeu iti sta la dispozitie ca sa te ajute. Nu se spune ca Dumnezeu ne va ajuta ocazional sau in sila. Nu, El o va face din belsug si plin de credinciosie. Ce altceva ti-ar mai trebui?
2) "De aceea nu ne temem" (vs. 2). Nu trebuie sa te lasi cuprins de panica, sa te simti invins sau sa devii disperat. Un compozitor spunea: "El este la fel de aproape precum rostirea numelui Sau". Asa ca rosteste Numele Lui in rugaciune si El va fi cu tine.
3) "Chiar daca ar urla si ar spumega valurile marii, si s-ar ridica pana acolo de sa se cutremure muntii" (vs. 3). Cand tot ceea ce mai demult credeai ca este stabil si de incredere este amenintat si zguduit din temelii, tu vei continua sa fii acolo unde ai fost intotdeauna: in bratele puternice si iubitoare ale lui Dumnezeu, Cel care "este dispus sa ne ajute cand ne aflam la stramtoare".