noiembrie 27, 2009

CULTIVĂ O INIMĂ MULȚUMITOARE!

"Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme" (Psalmul 34:1)


David a spus: "Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna in gura mea". O inima multumitoare trebuie sa fie un mod de viata pentru noi. Dar stiai ca-ti poate salva si viata? Cand Iona nu L-a ascultat pe Dumnezeu si a ajuns in pantecele unei balene, el I-a spus Domnului: "Eu insa iti voi aduce jertfe cu un strigat de multumire" (Iona 2:9). Si cand a facut lucrul acesta, Dumnezeu a facut ca pestele sa-l scuipe afara pe pamant. Cand te afli in groapa si ti se pare ca tot raul s-a dezlantuit impotriva ta, este momentul in care trebuie sa-ti ridici glasul si sa-L lauzi. Nimic nu demonstreaza mai bine increderea, ca multumirea adusa lui Dumnezeu cand te afli in durerile crizei. Inima multumitoare face doua lucruri:
1) iti zideste credinta. Motivul pentru care "umblam prin credinta, nu prin vedere" (2 Corinteni 5:7) este ca stim ca 'indiferent de imprejurari, Dumnezeu lucreaza in numele nostru (Romani 8:28). David a spus: "inaltati pe Domnul" (Psalmul 34:3). A inalta pe cineva inseamna a mari. Cand te concentrezi asupra iui Dumnezeu si nu asupra problemei, Dumnezeu devine mai mare, iar problema mai mica. Plus "..credinta vine in urma auzirii.. Cuvantului lui Dumnezeu" (Romani 10:17). Auzirea promisiunilor lui Dumnezeu care vin din propria ta gura face ca credinta sa creasca in inima ta. Asa ca incepe sa vorbesti!
2) iti reface viata. Inainte de a-l invia pe Lazar din morti, Domnul Isus s-a uitat spre cer si a spus: "Tata, Iti multumesc ca M-ai ascultat. Stiam ca totdeauna Ma asculti" (Ioan 11:41-42). Cand incepi sa Ii multumesti lui Dumnezeu pentru ca te-a salvat, te-a protejat si s-a ingrijit de tine, ceva minunat se intampla. Credinta ta se insufleteste. Revine increderea si speranta ca lucrurile din viata ta pe care le credeai moarte pot prinde viata din nou. Asadar, cultiva o inima multumitoare!