noiembrie 25, 2009

FII MULȚUMITOR PENTRU LOCUL TĂU DE MUNCĂ

"Multamiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile" (1 Tesaloniceni 5:18)


Este simplu sa te plangi de starea ta prezenta, fie ca esti casier in tura de noapte intr-un super-market sau director intr-o firma, fara sa apreciezi modul in care ai ajuns acolo. Unde am fi noi daca mamele nu ar fi spalat rufe pentru ca fiii lor sa poata lua lectii de pian sau daca tatii nu si-ar fi luat inca o slujba pentru ca copiii lor sa poata merge la scoala? Inainte sa mergi mai departe, opreste-te si multumeste pentru contributia pe care altii si-au adus-o in viata ta.
Poate spui: "Dar lucrurile nu merg prea bine pentru mine in prezent". Poate, dar cand Iosif a fost vandut ca sclav de fratii lui, el nici nu a putut concepe ca Dumnezeu va transforma intentiile rele si-l va face un conducator care va salva poporul. In Biblie gasim nenumarate exemple in care necazul duce la promovare, iar pierderea duce la castig. Exista un plan care se descopera in viata ta. Fii intelept, si ia invatamintele cu tine in viitorul pe care Dumnezeu l-a gandit pentru viata ta. Cand vine incercarea, simte-te mangaiat prin faptul ca stii ca Dumnezeu se afla in control. Poate diavolul intretine focul in care te afli, dar fi sigur ca Dumnezeu sta cu mana pe termostat.
Relatarea despre Iov ne invata ca diavolului i s-a dat permisiunea de a ne ataca. Deci daca Dumnezeu ingaduie atacul, El are cu siguranta in plan o victorie. El nu ne-ar lasa in mijlocul unei lupte pe care nu o putem castiga! Dumnezeu cauta oameni pe care ii poate trimite in medii dificile, pentru ca El sa fie glorificat. El face ca toate lucrurile "sa lucreze impreuna spre bine.." (Romani 8:28), asa ca nu te lasa intimidat. Deschide-ti ochii sa vezi ce are de gand Dumnezeu!