noiembrie 13, 2009

CUM SĂ TE LUPȚI CU EGOISMUL

"Nimeni sa nu-si caute folosul lui, ci fiecare sa caute folosul altuia" (1 Corinteni 10:24)

In calitate de cetateni ai imparatiei lui Dumnezeu, noi traim conform unui sistem de valori diferit. "Nimeni sa nu-si caute folosul lui, ci fiecare sa caute folosul altuia". Hai sa fim seriosi; este greu de facut si usor de uitat, deoarece ducem lupte cu egoismul in fiecare zi.
Când Domnul Isus era atârnat pe cruce trecând prin niste chinuri ingrozitoare, El Si-a facut timp pentru un tâlhar condamnat care se afla lânga El (Luca 23:39-43). Când Stefan a fost improscat cu pietre, el s-a rugat pentru cei care il omorau, cerandu-I lui Dumnezeu sa nu le ia in seama acel pacat (Faptele Apostolilor 7:59-60). Desi Pavel si Sila erau batuti si inchisi pe nedrept, ei si-au facut timp sa-l evanghelizeze pe temnicer. Chiar si dupa ce Dumnezeu a trimis un cutremur puternic care a rupt lanturile si le-a deschis usile inchisorii, ei au ramas acolo doar pentru a-l evangheliza pe cel care ii tinea captivi. Cât de tentant trebuie sa fi fost sa fuga de acolo cat mai puteau. Cât ar fi fost de usor sa se ingrijeasca de ei insisi si sa nu le pese de altcineva. Dar fapta lor plina de dragoste l-a miscat pe temnicer si i-a intrebat cum poate sa fie mântuit. In consecinta, el si toata familia lui au fost câstigati pentru Hristos (Faptele Apostolilor 16:25-34).
Când incepem sa câstigam lupta impotriva egoismului si sa umblam in dragoste, ceilalti vor observa. Nu-i vom câstiga niciodata pe oameni daca suntem ca ei. Asa ca iata intrebarea la care trebuie sa raspunzi: câti dintre cei dragi ai tai ar putea ajunge sa-L cunoasca pe Isus daca le-ai arata ca-i iubesti intr-adevar in loc sa-i ignori, sa-i judeci sau sa-i respingi? Este timpul sa afli!