decembrie 03, 2009

NU-ȚI PIERDE PASIUNEA PENTRU HRISTOS

"Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau cu toata inima ta" (Deuteronom 6:5)


Lepadarea lui Petru de Hristos s-a petrecut dupa o serie de evenimente interesante care au condus in directia aceasta. Mai intai, Domnul Isus l-a avertizat ca el este tinta vrasmasului: "Satana v-a cerut sa va cearna ca graul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca sa nu se piarda credinta ta; si dupa ce te vei intoarce la Dumnezeu, sa intaresti pe fratii tai" (Luca 22:31-32). Apoi citim ca atunci cand autoritatile au venit sa-L aresteze pe Hristos, Petru "mergea dupa El de departe" (Luca 22:54). Sa remarcam faptul ca Petru se indepartase de Hristos. Apoi omul care a jurat ca va muri pentru Isus a negat ca-L cunoaste. In acel moment a cantat cocosul, Petru si-a adus aminte de promisiunea facuta lui Isus si "a iesit afara, si a plans cu amar" (Luca 22:55-62).
Sa remarcam care este mecanismul: a) esti nepregatit pentru atacul vrasmasului; b) lasi ca munca si familia sa te faca sa uiti ca angajamentul tau trebuie sa fie mai intai fata de Dumnezeu; c) ajungi sa fi infrant din punct de vedere spiritual. Poate spui: "Mie nu mi se intampla niciodata asa ceva"! Motivul pentru care "Satan v-a cerut" este pentru ca el stie ca daca ai pasiune pentru planul lui Hristos, nu vei mai putea fi oprit. De buna seama, dorinta care arde inlauntrul tau este energia care te face sa rezisti atacurilor vrasmasului.
Exista un motiv pentru care rastignirea a fost numita patima. Biblia spune despre Hristos: "care pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie a lui Dumnezeu" (Evrei 12:2). Si in timp ce murea, Isus facea acest lucru pentru altii. Aceasta inseamna pasiune! Asadar, cuvantul pentru tine astazi este: "Nu-ti pierde pasiunea pentru Dumnezeu".