ianuarie 07, 2010

PĂSTREAZĂ-ȚI PACEA

"intelepciunea care vine de sus este .. pasnică" (Iacov 3:17)


Te-ai certat vreodată inainte de biserică si apoi te-ai simtit ca un ipocrit tot serviciul? Trebuie să intelegi că dusmanul stie că, Cuvântul lui Dumnezeu poate fi "semănat numai in pace" (Iacov 3:18), asa că el va face tot ce poate să-ti răpească pacea. In pace este putere! Dacă diavolul nu te poate face să te superi nu are nici o putere asupra ta. El poate câstiga controlul numai când tu iti pierzi cumpătul. Planul lui este să te facă să te superi ca să-ti fure pacea, să te zăpăcească si să te facă să te invârti in cerc. Nu-l lăsa.
Iacov scrie: "intelepciunea care vine de sus este .. pasnică". In cartea "The Message" [Mesajul], Eugene Peterson parafrazează versetul: "Adevărata intelepciune, intelepciunea de la Dumnezeu incepe cu o viată sfântă si se caracterizează prin buna intelegere cu ceilalti. Ea este blândă si chibzuită, plină de milă si binecuvântări, nu intr-o zi in clocot si a doua zi rece, nu cu două fete. Astfel se poate dezvolta o comunitate sănătoasă, robustă, care trăieste cu Dumnezeu si se bucură de rezultatele acestui fapt doar dacă se depune efortul de a trăi in pace unii cu altii, purtându-se unii cu altii cu demnitate si onoare" (vs. 17-18). Trebuie remarcat faptul că a trăi in pace unii cu altii necesită străduintă.
Asa că data viitoare când devii supărat intr-o anumită privintă, pune-ti intrebarea: "Ce incearcă dusmanul să obtină de aici? Dacă cedez in fata acestor sentimente, care va fi rezultatul?" Când esti tensionat, iti pierzi bucuria, iar când iti pierzi bucuria iti pierzi puterea, căci "bucuria Domnului va fi tăria voastră" (Neemia 8:10). Asa că, astăzi roagă-te să poti exercita auto-controlul si păstrează-ti pacea.