ianuarie 09, 2010

DOSARUL TĂU ESTE ANULAT!

"după ce ne-a iertat toate greselile. A sters zapisul cu poruncile Lui, care stătea impotriva noastră si ne era potrivnic, si l-a nimicit, pironindu-l pe cruce" (Coloseni 2:13-14)


Cum te-ai simti dacă lista cu toate păcatele si greselile tale ar fi făcută publică? Nu e o idee prea plăcută, nu? Dar există măcar o astfel de listă? Există si este lungă. Ea cuprinde toate detaliile legate de deciziile rele pe care le-ai luat, faptele pline de ură, atitudinile de neiertare, prejudecătile, lăcomia, pofta, minciunile; Biblia spune că Dumnezeu Le-a inregistrat pe toate. Dar tu nu ai văzut niciodată această listă, nu-i asa? Nu, si nimeni nu a văzut-o. Aceasta pentru că El ne-a iertat toate păcatele si a anulat dosarul care cuprinde condamnările impotriva noastră. Stiind foarte bine că plata pentru păcatele noastre era moartea, "Hristos, de asemenea, a suferit odată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiti, ca să ne aducă la Dumnezeu" (1 Petru 3:18). Hristos "ne-a iertat toate greselile" si "a sters zapisul cu poruncile lui care stătea impotriva noastră".
Domnul Isus s-a dezbrăcat de haina divină si s-a imbrăcat cu haina pătată de păcat a rusinii: rusinea de a sta gol inaintea prietenilor Lui si a familiei Lui; rusinea de a lăsa impresia că pentru moment Satan este câstigătorul, iar Isus invinsul; rusinea păcatelor noastre când "a purtat păcatele noastre in trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fată de păcate, să trăim pentru neprihănire" (1 Petru 2:24).
Există vreo limită pentru dragostea Sa? Dacă da, atunci David, cel care a comis adulter, nu a găsit-o niciodată. Nici Pavel prigonitorul. Nici Petru mincinosul. Nici tâlharul de pe cruce. Dar nici tu nu o vei găsi. Când Isus a strigat pe cruce: "S-a sfârsit", Dumnezeu a scris "Achitat pe deplin" pentru fiecare păcat pe care l-ai comis - din pântecele mamei până in mormânt!