ianuarie 10, 2010

CUM STAI CU DĂRNICIA?

"Dati, si vi se va da" (Luca 6:38)


Când vine vorba de dărnicie, Biblia ne dă două lectii foarte clare:
1) Trebuie să dăruim, asteptându-ne să primim! Poate spui: "Dacă voi primi mai mult, voi dărui mai mult". Nu, ai inteles pe dos. Domnul Isus a spus: "Dati, si vi se va da .. cu ce măsură veti măsura, cu aceea vi se va măsura" (Luca 6:38). Nivelul dărniciei tale determină nivelul a ceea ce primesti. Asadar, sparge barierele fricii si pune-L pe Dumnezeu la incercare, căci El nu te va dezamăgi.
2) Primim mai mult decât dăruim. Pavel scrie: "Cel ce dă sământă semănătorului si pâine pentru hrană" vă va da si vă va inmulti si vouă sământa de semănat si va face să crească roadele neprihănirii voastre" (2 Corinteni 9:10). Să remarcăm că o parte din sământa (banii) pe care ne-o dă Dumnezeu este pentru mâncare (sau pentru nevoile noastre), iar o parte pentru "roadele neprihănirii noastre". Ce inseamnă aceasta? Pavel explică: "A imprăstiat, a dat săracilor, neprihănirea lui rămâne in veac" (2 Corinteni 9:9). Pentru a fi cu adevărat neprihănit trebuie să arătăm compasiune fată de cei ce suferă si să dăruim cu generozitate celor care nu pot avea grijă de ei insisi. Biblia spune că atunci când dăruim săracilor il imprumutăm pe Domnul, iar El ne va răsplăti (Proverbe 19:17). Imaginează-ti dobânda pe care ti-o dă Dumnezeu! Domnul Isus o descrie ca pe "o măsură bună, indesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra". Nu există lipsă de bani in această lume, ci Dumnezeu nu doreste decât ca banii să ajungă in mâinile potrivite!
Si apropo, dărnicia nu inseamnă doar modul in care biserica isi creste bugetul, ci si modul in care Dumnezeu isi creste copiii pentru ca planul Său să se implinească si să fie binecuvântati in tot acest proces. Deci, cum stai cu dărnicia?