ianuarie 16, 2010

CALEA ROMANĂ A MÂNTUIRII

"Darul fără plată al lui Dumnezeu este viata vesnică" (Romani 6:23)


Simti că viata ta este goală? Tânjesti după pace, după siguranta că păcatele iti sunt iertate si că ai o casă pregătită in ceruri? Astăzi pune-ti increderea in Hristos si fă-L Domnul vietii tale. "Cum?" intrebi tu. Ia-o pe drumul roman al mântuirii (care se găseste in epistola către Romani). Pasul 1: "Căci toti au păcătuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu" (Romani 3:23). Trebuie să recunosti că toti oamenii sunt păcătosi in adâncul lor si că au nevoie disperată de un Mântuitor. Pasul 2: "Lucrează din greu să-ti umpli viata de păcat, iar pensia ta va fi moartea. Dar darul lui Dumnezeu este adevărata viată, viata vesnică, dăruită de Isus" (Romani 6:23). Evanghelia inseamnă "vestea cea bună" si aceasta este vestea cea bună: păcatele tale (absolut toate) au fost plătite la cruce.
Pasul 3: "Dumnezeu isi arată dragostea fată de noi prin faptul că, pe când eram noi incă păcătosi, Hristos a murit pentru noi" (Romani 5:8). Nu poti câstiga mântuirea prin fapte bune si nu o poti merita printr-un caracter bun. Dumnezeu ti-o oferă pe gratis. Tot ce trebuie să faci este să o primesti prin credintă.
Pasul 4: "Dacă mărturisesti, deci, cu gura ta pe Isus ca Domn, si dacă crezi in inima ta că Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mântuit. Căci prin credinta din inimă se capătă neprihănirea, si prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire, după cum zice Scriptura: "Oricine crede in El, nu va fi dat de rusine." In adevăr, nu este nici o deosebire intre Iudeu si Grec; căci toti au acelasi Domn, care este bogat in indurare pentru toti cei ce-L cheamă" (Romani 9:9-12).
Acum roagă-te in felul următor: "Doamne, imi predau viata Tie. Vino in inima mea. Prin credintă primesc darul vietii vesnice. Multumesc pentru că ai făcut pace intre Tine si mine, in Numele lui Isus. Amin".