ianuarie 12, 2010

CUM SĂ PRIMEȘTI CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU (2)

"Cerul si pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece" (Marcu 13:31)


Cum poti obtine beneficiul maxim din Cuvântul lui Dumnezeu? Primeste-l ca pe un Cuvânt etern, nu ca pe unul temporar. Dată fiind mentalitatea "lucrurilor de prisos" din cultura noastră nu suntem obisnuiti să păstrăm prea mult un lucru. Le inlocuim mereu cu tehnologii mai actuale. Dar nu si Cuvântul lui Dumnezeu! "Cerul si pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece". El nu are nevoie niciodată de actualizare; el este desăvârsit si nu i se pot aduce imbunătătiri. De aceea Domnul Isus ne invată să "rămână in noi Cuvintele Lui" (loan 15:7). In limbajul secolului douăzeci: "Programează-ti mintea cu versete". Cum se poate face lucrul acesta?
1) "Cuvântul lui Hristos să locuiască din belsug in voi in toată intelepciunea" (Coloseni 3:16). Oferă-i domiciliu permanent, nu doar statutul de vizitator. Gustă din el din belsug, ceea ce inseamnă să iei o masă copioasă, din abundentă. Să o numim "operatiunea saturarea"! Pentru a ne ajuta, o altă traducere a Noului Testament adaugă: "invătati-vă unii pe altii.. in timp ce cântati psalmi si cântări de laudă si cântări duhovnicesti". Ce metodă bună de a intări intelegerea versetelor din Scriptură.
2) "Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi si noapte, căutând să faci tot ce este scris in ea; căci atunci vei izbândi in toate lucrările tale, si atunci vei lucra cu intelepciune" (losua 1:8). Pentru a retine Cuvântul permanent, vorbeste despre el, gândeste-te la el, trăieste-l! Poate spui: "dar memoria mea nu are capacitatea de a retine prea bine". Nici o problemă: "mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, in Numele Meu, vă va invăta toate lucrurile, si vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu" (Ioan 14:26). Dacă vei citi Cuvântul lui Dumnezeu, dacă ii inveti pe altii din el, dacă il cânti, il rostesti si trăiesti potrivit lui, Duhul Său iti va reimprospăta memoria ta mai putin desăvârsită intr-un mod miraculos.