mai 18, 2008

CARE ESTE VISUL TĂU? (1)

“iată că vine făuritorul de visuri! Veniti acum, să-l omorâm..” (Geneza 37:19-20)

___Toti avem visuri. Dar care este visul tău? Dacă ai putea face orice, care ar fi acel lucru? Majoritatea dintre noi nu au mari realizări pentru că renuntăm, dăm gres, ne abatem de pe cale, ne poticnim sau avem visuri prea mărunte. Doar două lucruri îti stau în cale: capacitatea de a visa si înfăptuirea visului. Ai îndrăznit să visezi cu adevărat? Ceea ce ai la îndemână nu este vis. Dacă nu te provoacă, dacă nu te costă ceva sau dacă nu implică risc, acela nu este vis. Visele te schim­bă asa cum schimbă si lumea din jurul tău.
___Poate îti pleci urechea la părerile critice ale oamenilor. Mai tii minte viata lui losif? El a avut visuri mărete; visuri dăruite de Dumnezeu. Si care a fost răspunsul fratilor săi? Ei au spus: "lată că vine făuritorul de visuri! Veniti acum, să-l omorâm..". Cei care nu îsi urmează propriul lor vis sunt de regulă primii care îi critică pe cei care au vise. Asadar de cine vei asculta?
___Poate îti este teamă de visuri prea mari. Nu vrei să dai gres. Nimeni nu vrea. Dar "viata ferită de pericole" te duce la regret. Theodore Roosevelt a spus: "Este cu mult mai bine să-ti doresti lucruri mărete, să ai parte de victorii triumfale, chiar dacă sunt asistate de esec, decât să fii în rând cu acele biete suflete care nici nu se bucură nici nu suferă prea mult fiindcă trăiesc într-o lumină gri care nu cunoaste nici victoria nici înfrângerea". Care este cel mai rău lucru care ti se poate întâmpla dacă îti urmezi visul si nu ti-l împlinesti? Ajungi de unde ai pornit. Si care este cel mai bun lucru care ti se poate întâmpla? Poti ajunge în noi tărâmuri, te poti bucura de noi binecuvântări si poti trăi viata pe care o doreste Dumnezeu pentru tine!