mai 20, 2008

EȘTI DEPENDENT DE LOGICĂ?

"Nu te socoti singur înțelept.." (Proverbe 3:7)

___Într-o zi, un om de stiintă îl întrebă pe un predicator de ce versiunea biblică a creatiei a sfidat logica. Zâmbind, acesta răspunse: "Motivul pentru care Dumnezeu a venit de nicăieri este pentru că nu avea de unde să vină. Si pentru că a venit de nicăieri, nu a stat pe nimic, căci nu avea pe ce să stea. Si fiindcă nu a stat pe nimic, a ajuns acolo unde nu se putea ajunge si a prins ceva când nu era nimic de prins. Apoi a atârnat acel ceva de nimic si i-a spus să stea acolo si nimeni nu a spus un cuvânt pentru că nu era nimeni în jur care să spună ceva. Apoi Dumnezeu Si-a spus: "Este foarte bine!"
___Ca oameni, avem tendinta să ne dăm seama de lucruri dinainte. Dar nu suntem atât de inteligenti cum credem. Solomon a spus: "Nu te socoti singur întelept.." căci vei descoperi că nu este asa! Un autor crestin scrie: "Nu aveam pace. Dacă nu întelegeam totul.. deveneam nelinistit, nu aveam odihnă, eram agitat, mă îngrijoram si eram tâfnos.. ca un dependent de droguri care are nevoie de "doză"; gravitatea nu era aceeasi, dar simptomele da. Eram crestin si se presupunea că merg prin credintă .. credeam în mântuirea prin Hristos, dar în alte domenii credeam în mine însumi." Îti sună cunoscut? Îngrijorarea cronică dovedeste că te încrezi în tine mai mult decât în Dumnezeu. Iar îngrijorarea, ca orice alt păcat, trebuie rezolvat.
___Ieremia a spus: "nu stă în puterea omului, când umblă, să-si îndrepte pasii spre tintă" (Ieremia 10:23). Asa că nu mai încerca să controlezi toate rezultatele! Viata este mult mai plină de pace când te hotărăsti să te încrezi în Cuvântul lui Dumnezeu si în El, indiferent de împrejurări!