iunie 09, 2008

CUM SĂ-L VEZI PE DUMNEZEU ÎN VIAȚA TA ZILNICĂ?

"Domnul a vazut ca el se intoarce sa vada, si Dumnezeu l-a chemat.." (Exod 3:4)

___Pentru Moise, ziua in care a vazut rugul arzand a reprezentat o chestiune obisnuita, iar evenimentul acela era un fapt obisnuit in desert. Dar de data aceasta rugul a continuat sa arda. Si "Domnul a vazut ca el se intoarce sa vada, si Dumnezeu l-a chemat..". Vei avea parte de cele mai bogate experiente spirituale in mijlocul vietii tale de zi cu zi, daca esti deschis catre o intrerupere divina.
___In Luca capitolul 10, Maria a slujit naturii divine ale Domnului Isus, pe cand Marta a slujit nevoilor Sale pamantesti. Dar "agenda casnica" a Martei a facut-o sa fie imposibil de intrerupt, in timp ce Maria era atat de preocupata de lucrurile de sus incat probabil ar fi uitat sa porneasca focul in soba! Dar este nevoie de ambele laturi pentru a obtine un echilibru. Dar daca Domnul Isus trebuie sa aleaga, El ii va alege de fiecare data pe cei care spala picioarele decat pe cei mai desavarsiti bucatari. Si asta fiindca una din preocuparile noastre principale ar trebui sa fie lauda si inchinarea (aprecierea exprimata), care decurge dintr-o apropiere intima fata de Dumnezeu.
___Esti tu atat de preocupat de "agenda ta zilnica" incat e nevoie de foc din cer ca sa-ti atraga atentia? Un bine-cunoscut pastor scrie: "Poti fi intr-un moment obisnuit din viata ta zilnica, doar ca de data aceasta activitatea este umpluta de prezenta lui Dumnezeu. Cand in mijlocul unei zile aglomerate observi ceva neobisnuit.. prima ta reactie ar putea fi: "Sunt prea obosit ca sa analizez .. nu am de gand sa-mi intrerup viata". Totusi, in acel moment poate ai posibilitatea unei intalniri unice cu Dumnezeu. ___Cand vezi neobisnuitul in mijlocul cotidianului, nu-ti continua activitatea obisnuita. Poate Dumnezeu doreste ca acel moment sa-ti schimbe viata si pe cei din jurul tau."