iulie 09, 2008

CUM SĂ ÎMBĂTRÂNEȘTI FRUMOS (2)

"..cand Se va arata El, vom fi ca El.." (1 loan 3:2)

___Daca "iti simti varsta", nu dispera, mai exista cateva lucruri de interes pentru tine. De pilda, nu mai trebuie sa-ti umfli pieptul pentru a te preface ca nu ai burta .. te bucuri de operatia pe care au suferit-o altii, .. limita de viteza nu o mai consideri o provocare.. articulatiile tale sunt mai exacte decat Institutul National de Meteorologie .. secretele tale sunt in siguranta fiindca prietenii tai nu si le mai amintesc .. si toti banii pe care ii platesti pe asigurarea de sanatate ii primesti in sfarsit inapoi!
___Iar acum serios, Biblia spune: "acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi, nu s-a aratat inca. Dar stim ca atunci cand Se va arata El, vom fi ca El..". Henri Nouwen scrie: "Speculatiile legate de ultimele noastre zile .. sunt inutile .. dar daca facem din fiecare zi o sarbatoare putem sa le traim .. ca zile de nastere. Durerile mortii sunt asemeni durerilor facerii. Prin ele, parasim pantecele acestei lumi si suntem nascuti pentru plinatatea statutului de copii ai lui Dumnezeu .. nu este nimic morbid in asta .. este o viziune luminoasa despre viata si moarte. Atata vreme cat mai suntem in acest trup, haideti sa avem grija de el .. dar cand vine vremea .. haideti sa ne bucuram ca putem merge acasa si putem fi una cu Cel care ne numeste preaiubitii Lui". Biblia spune: "El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut" (Apocalipsa 21:4). Viitorul tau nu a aratat niciodata mai bine!
Un crestin in varsta se afla pe patul de moarte. Familia era adunata in jurul lui. Toata viata lui acest om il slujise pe Dumnezeu cu credinciosie. "Ti-e frica?" il intreba unul din ei. "Nu", raspunse el, "Tatal meu detine tinutul de pe ambele maluri ale raului", iata cum trebuie sa gandim.