iulie 07, 2008

CUM SĂ MERGI MAI DEPARTE

"in tara unde .. nu vei duce lipsa de nimic." (Deuteronom 8:9)

___Cand i-a scos pe iudei din robie, Dumnezeu a facut acest lucru in etape:
1) i-a scos din tara unde "duceau lipsa". Ca robi in Egipt, lipsiti de putere, ei au fost obligati sa depinda de Faraon pentru toate lucrurile. Iar cand trebuie sa te bazezi pe altcineva in afara de Dumnezeu, nu esti cu adevarat liber. Dumnezeu nu va ingadui sa fii "prins" de nimeni altcineva decat de El. Ilie traia fericit langa un rau in mijlocul unei foamete. Corbii ii aduceau carne in fiecare zi. Ce aranjament! Dar intr-o zi corbii nu au mai venit, iar paraul a secat. Ce s-a intamplat? Dumnezeu a secat paraul pentru a-l aduce pe Ilie inapoi la izvor! Indiferent de cei pe care ii foloseste Dumnezeu, doar El este sursa de care ai nevoie.
2) i-a purtat prin pustie unde au "avut suficient". Dumnezeu le-a dat mana; suficienta pentru fiecare zi. Nu este distractiv sa te lupti pentru supravietuire. Dar putem sa apreciem lucrul pentru care trebuie sa ne luptam si invatam sa ne incredem mai mult in Dumnezeu. In plus, vietuirea cu lucruri "suficiente" zideste in noi tenacitatea ce ne indrepta spre lucruri mai bune.
3) i-a dus intr-o tara unde aveau "mai mult decat suficient". Dumnezeu a descris viitoare tara a Israelului drept "o tara unde nu vor duce lipsa de nimic". Scopul ultim al lui Dumnezeu pentru tine este belsugul; in toate domeniile vietii! Dar face El acest lucru pentru a avea mai mult decat celalalt? Nu! Dumnezeu i-a spus lui Avraam: "Voi face din tine un neam mare si te voi binecuvanta; iti voi face un nume mare si vei fi o binecuvantare" (Geneza 12:2). Sa ai statut si succes inseamna sa fii in postura de a-i binecuvanta pe altii si de a implini planul lui Dumnezeu pentru viata ta.