decembrie 13, 2008

PLĂTEȘTE PREȚUL!

"Dati tuturor ce sunteti datori sa dati" (Romani 13:7)

___La sarbatoarea multumirii, un frizer a carui afacere prospera s-a hotarat ca in urmatoarea saptamana sa ofere primului client al fiecarei zilei o tunsoare gratis. Primul beneficiar a fost un brutar. in urmatoarea dimineata acesta se prezenta la frizer cu doisprezece gogosi. In ziua urmatoare, beneficiarul a fost un florar care i-a multumit lasandu-i doisprezece trandafiri in prag. A treia zi un pastor a primit tunsoarea gratis. Si surpriza! In dimineata urmatoare venira doisprezece predicatori cu totii asteptand o tunsoare gratis!
___Astepti si tu o "tunsoare gratis"? Daca da, cine ar trebui sa-l plateasca pe frizer? Biblia ne invata ca bisericile trebuire sa-i cinsteasca si sa fie generoase cu pastorii care le slujesc bine (1 Timotei 5:17). Dar problemele apar atunci cand cineva isi dezvolta un "simt al indreptatirii". Cei care sunt chemati sa conduca in imparatia lui Dumnezeu trebuie sa creeze un standard al excelentei. Lumea trebuie sa-i cunoasca drept oameni care isi platesc facturile, dar la timp. Este gresit sa ducem o viata care depaseste posibilitatile noastre fiindca dorim sa afisam o anumita imagine sau sa fim un exemplu al succesului. Noi prejudiciem lucrarea lui Dumnezeu cand "pasim prin credinta" si achizitionam lucruri pe care stim ca nu le putem plati dupa care avem pretentia ca altii sa suporte costul. Crezi ca nu se intampla astfel de lucruri? Discuta cu cei din jurul tau care spun: "Nu fa niciodata afaceri cu crestini"! Daca nu ai bani sa platesti, nu Dumnezeu a comandat lucrul acela!
___A existat o perioada in lucrarea lui Pavel cand predica la sfasitul saptamanii, iar restul zilelor lucra facand corturi (Faptele Apostolilor 18:3). Si cand a venit vorba despre a "plati pretul", nu a vorbit doar de pe buze: "Dati tuturor ce sunteti datori sa dati".