august 03, 2009

PREIA CONTROLUL ASUPRA VIEȚII TALE!

"Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia" (Romani 12:2)
Simti ca nu mai detii controlul asupra vietii tale? Ca viata te controleaza in loc sa o controlezi tu pe ea? Lucrul acesta se intampla fiindca te afli pe scaunul din dreapta, conformandu-te oamenilor, evenimentelor si circumstantelor. Acestea stau pe scaunul soferului, nu tu. Nu e de mirare ca nivelul tau de frustrare este ridicat, iar nivelul multumirii este scazut. "Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia". Daca simti ca lumea te pune la colt, ai doua optiuni:
1) Conformeaza-te in continuare sau fii un agent al schimbarii. Fie alegi sa ramai pe locul din dreapta fie sa treci la volan. Biblia spune: "Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia" (Romani 12:2). Ci transforma-te intr-o persoana pro-activa, manata de credinta, asa cum doreste Dumnezeu sa fii.
2) Preia controlul asupra vietii tale prin "innoirea mintii", in loc sa te zbati sa schimbi oamenii si imprejurarile din jurul tau, schimba-ti modul de gandire si ceea ce-ti spui tie insuti. Cuvantul grecesc pentru innoire inseamna "alinierea gandurilor tale la gandurile lui Dumnezeu". Abandoneaza acele ganduri auto-distrugatoare care iti spun "nu esti, nu poti, nu vei fi capabil niciodata". Dumnezeu spune: "Tu esti, tu poti si cu certitudine vei fi capabil" datorita puterii Sale care te locuieste! Ioan scrie: "ceea ce castiga biruinta asupra lumii, este credinta noastra" (1 Ioan 5:4). Apeleaza la Cuvantul lui Dumnezeu! Descopera ce spune el despre lucrurile care te intimideaza si te controleaza si dezlantuie puterea asupra lor. Cuvantul lui Dumnezeu pentru tine astazi este: "Nu te teme.. eu sunt Dumnezeul tau. Eu te intaresc.. eu te sprijinesc" (Isaia 41:10). Aliniaza gandurile tale la gandurile lui Dumnezeu. Treci pe locul soferului si preia controlul asupra vietii tale!