august 02, 2009

ZI DE ZI

"Nu va ingrijorati.. ziua de maine" (Matei 6:34)
Max Lucado spune: "ingrijorarea este pentru bucurie ceea ce este un aspirator pentru mizerie; e ca si cum ti-ai lipi inima de un absorbant de fericire si ai apasa pe buton". Domnul Isus a spus: "Nu va ingrijorati .. pentru ziua de maine". Cand pare ca lucrurile se destrama, Pavel ne reaminteste ca "toate lucrurile lucreaza impreuna spre bine" (Romani 8:28). Cand ai impresia ca lumea a luat-o razna, nu uita ca Dumnezeu "este mai inainte de toate lucrurile, si toate se tin prin El" (Coloseni 1:17). Cand ingrijorarea iti sopteste: "Dumnezeu nu stie ce ai tu nevoie", adu-ti aminte ca Dumnezeu a promis "sa ingrijeasca de toate trebuintele taie" (Filipeni 4:19).
Domnul Isus ne-a invatat sa ne rugam: "painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi". Nu vei avea intelepciunea sau resursele sa rezolvi problemele zilei de maine pana cand nu vei avea nevoie de ele. Cand "ne apropiem, deci, cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, ca sa fim ajutati la vreme de nevoie" (Evrei 4:16).
Cu peste un secol in urma, Charles Spurgeon a spus: "destul pentru astazi reprezinta toate lucrurile de care ne putem bucura. Nu putem manca sau bea si nu ne putem imbraca cu mai mult de rezerva zilnica de mancare si imbracaminte. Surplusul ne face sa dorim sa agonisim, iar teama ne face sa credem ca cineva o sa ni-l fure. Calatorului ii ajunge un toiag, o legatura de toiege este prea grea. O cantitate suficienta este ca un festin si mai mult decat poate lacomia sa inteleaga. Suficient este tot ce trebuie sa asteptam; ravnirea la lucruri mai multe este lipsa de multumire. Cand Tatal nostru nu iti da mai mult, multumeste-te cu ceea ce ai zilnic".