decembrie 15, 2009

CAUTĂ MIEREA!

"Iata ca in trupul leului era un roi de albine si miere. A luat mierea in mana, si a mancat-o pe drum" (Judecatori 14:8-9).


In cartea lor The Laws of Lifetime Growth, (Legi pentru o viata de crestere), autorii Dan Sullivan si Catherine Nomura explica: "Invatarea continua este esentiala pentru cresterea pe tot parcursul. Poti avea multa experienta si sa nu fi mai destept pentru a putea face toate lucrurile pe care le-ai facut, le-ai vazut si le-ai auzit. Dar experienta nu-ti garanteaza cresterea pentru toata viata. Doar daca iti transformi in mod regulat experienta in lectii noi, vei face ca fiecare zi din viata ta sa fie o sursa de crestere. Cei mai destepti oameni sunt cei care pot trasforma chiar si cele mai marunte evenimente sau situatii in progres, in intelepciune si in fapte. Priveste-ti viata drept o scoala si fiecare experienta drept o lectie, iar invatarea ta va fi mai importanta decat experienta".
Intr-o surpriza dintr-un pachet cu alune, Charles Schulz il infatiseaza pe Charlie Brown pe o plaja construind un castel magnific de nisip. Este o opera de arta. Cand se trage inapoi pentru a-l admira, deodata castelul este distrus de un val. Replica lui este urmatoare: "Cred ca este o lectie in chestia asta, dar pentru viata mea nu stiu care este". Iata ce simt multi dintre noi dupa o experienta cu mult potential. Trecem prin ea, dar nu crestem. Mergem la intalniri menite sa ne ajute si apoi nu facem nimic cu ce am auzit, dupa ce am inchis caietul de notite. Nu te entuziasma cu privire la un eveniment din care poti invata ceva, ci entuziasmeaza-te cu privirea la invatarea in sine! Si nu ai invatat decat in momentul in care ai aplicat.
La cateva zile dupa ce a omorat un leu, Samson s-a intors la scena victoriei si a descoperit doua lucruri in trupul leului: a) albine care inteapa si b) miere dulce. "A luat mierea in mana si a mancat-o". In viata, depaseste durerea si cauta mierea!