decembrie 13, 2009

PRIVILEGIILE ȘI RESPONSABILITĂȚILE UNUI MĂDULAR

"Sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu, un Templu Sfant in Domnul" (Efeseni 2:19-21)


Daca copiii tai ar sta la usa, rugandu-te sa-i lasi inauntru, la ce te-ai gandi? Nu ai spune: "intrati, sunteti carne din carnea mea, va iubesc, nu trebuie sa ma rugati"? Tot asa, si noi putem intra in prezenta lui Dumnezeu oricand. Noi nu mai suntem "straini.. ci cetateni impreuna cu sfintii.. din casa lui Dumnezeu.. un Templu Sfant". Iata, ce privilegii avem:
1) Ca "impreuna cetateni", noi reprezentam Imparatia lui Dumnezeu pe pamant. Noi suntem ambasadorii Sai (2 Corinteni 5:20). "Ce face un ambasador"? intrebi tu. El pastreaza legatura cu imparatul sau. intelege voia lui si se asigura ca o indeplineste. El mai stie ca nu sta acolo permanent, asa ca el traieste pregatit sa revina acasa in orice moment. Intelegi ideea?
2) Pentru ca apartinem "casa lui Dumnezeu", noi putem veni cu incredere inaintea lui Dumnezeu oricand, cu orice nevoie si stim cand vom fi primiti cu dragoste. Dumnezeu este Tatal pe care l-ai dorit mereu, iar tu esti fiul pe care Si l-a dorit mereu. Daca ai vreo indoiala, priveste la cruce; atat de mult te pretuieste Dumnezeu. Dar nu uita, fiecare membru al familiei trebuie sa isi aduca contributia, sa fie loial si sa se asigure ca bunul nume al familiei este protejat.
3) Noi suntem "un templu sfant". In Vechiul Testament Dummnezeu avea un Templu pentru poporul Sau, dar acum Dumnezeu are un popor pentru Templul Sau. Biblia spune: "Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste in voi, si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostrii? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, deci, pe Dumnezeu.." (1 Corinteni 6:19-20)