aprilie 22, 2008

FII PLIN DE ÎNFLĂCĂRARE!

"Asa răceam lucrarea.. din zorii zilei până la ivirea stelelor." (Neemla 4:21)
.
. În fata unor neîntelegeri coplesitoare, Neemia a reconstruit zidurile Ierusalimului în doar 52 de zile. Cum? Având un singur gând în inima sa. Unii dintre noi ne temem să ne rugăm: "Doamne, voi face ceea ce doresti" căci s-ar putea să ne trimită undeva unde nu dorim să mergem sau ne-ar putea pune să facem ceva ce nu dorim sau pentru care nu ne simtim pregătiti. Dar ai înteles gresit! Biblia spune că voia lui Dumnezeu este "..bună, plăcută si desăvârsită" (Romani 12:2). Care este lucrul de care să ne temem în această formulă?
. Acum, dacă voia lui Dumnezeu pentru noi este "..bună.." nu este neapărat si usoară. Dar El poate pune în noi pasiune pentru ea. Ieremia a spus că în momentul în care a încetat să mai vorbească despre Domnul, Cuvântul lui Dumnezeu a devenit asemenea "..un foc mistuitor, închis în oasele mele.." (Ieremia 20:9). Focul aprins de Dumnezeu nu se poate stinge. Când îti aprinde inima începi să vezi lucruri pe care nu le-ai mai văzut si să te entuziasmezi. El poate să ia capitolele de regret ale vietii tale si le scrie o poveste plină de har.
. Dar este putin probabil să experimentezi pasiune pentru ceva dacă stai pur si simplu deoparte si astepti ca ceva să se întâmple, Iacov scrie: "Nu fiti doar ascultători ai Cuvântului lui Dumnezeu, ci puneti-l si în practică" (parafrazare, vezi Iacov 1:22) vei deveni pasionat de voia lui Dumnezeu odată ce începi să o practici! Poate vei crede "pentru asta am fost creat". Iar când ai un motiv convingător de a face ceva si stii că Dumnezeu te priveste si îti zâmbeste, asta schimbă totul.