aprilie 26, 2008

O CĂMAȘĂ FĂRĂ CUSĂTURI

" – cămasa, care n-avea nici o cusătură, ci era dintr-o singura tesătură de sus până jos" (Ioan 19:23)

. Biblia nu ne spune prea multe despre îmbrăcămintea purtată de Domnul Isus – cu o sin­gură exceptie memorabilă, Ioan ne spune că la Calvar "Ostasii I-au luat.. cămasa, care n-avea nici o cusătură, ci era dintr-o singură tesătură de sus până jos" (Ioan 19:23). La poporul iudeu exista traditia ca mamele să dăruiască aceste haine fiilor lor când acestia plecau de acasă. Deci, cu toate că nu stim dacă Maria i-a dăruit o astfel de cămasă lui Isus, ea a fost cu sigurantă un obiect pretuit. Este un fapt semnificativ pentru că de-a lungul Scripturii hainele simbolizează comportamentul si caracterul. Petru scrie despre "haina smereniei" (1 Petru 5:5); Pavel scrie "..v-ati îmbrăcat cu Hristos" (Galateni 3:27); iar David ne spune că oamenii răi "se îmbracă cu blestemul" (Psalmul 109:18).
. Asemenea cămăsii Lui, caracterul Domnului Isus era fără pată, integru si desăvârsit. Cuvintele "dintr-o singură tesătură de sus până jos.." indică faptul că El a fost mereu călăuzit de întelepciunea lui Dumnezeu. De fapt El a spus: "..Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând.." (Ioan 5:19). Dar când a fost răstignit, Domnul Isus Si-a pus deo­parte cămasa fără nici o cusătură, "..făcându-Se blestem pentru noi.." (Galateni 3:13) si a luat asupra Lui haina păcatului care avea scris pe ea numele noastre. El a murit asemenea unui cri­minal de rând pentru greseli pe care nu le-a făcut, ca noi să putem purta haina neprihănirii Lui; asa încât păcătosi ca noi, care vin la cruce, să poată pleca "îmbrăcându-se cu neprihănire.." (Isaia 59:17), purtând brâul "neprihănirii si credinciosiei Lui" (Isaia 11:5) si "hainele mântuirii.." (Isaia 61:10).
. Gândeste-te; Isus nu a pregătit doar un loc pentru noi în ceruri, ci ne-a dat si siguranta că vom fi îmbrăcati potrivit cu acea ocazie.