mai 04, 2008

CREȘTEREA PERSONALĂ

"să asculte însă si înteleptul si îsi va mări stiinta.." (Proverbe 1:3)

. Iată trei motive pentru care cresterea personală trebuie să-ti trezească interesul:
1. Talentul fără cresterea personală îti limitează viitorul! Albert Schwitzer a spus: "Secretul suc­cesului este să treci prin viată ca unul care nu oboseste niciodată." Dar cum putem face lucrul acesta? Răspunsul se găseste în modalitatea de întelegere a talentului. Dacă te folosesti de el fără să-l rafinezi, nu vei ajunge departe, fiindcă nimeni nu este asa de talentat. Dar când stai să-ti îmbunătătesti abilitătile si să-ti dezvolti caracterul, Dumnezeu te poate chema în orice moment.
2. Cresterea personală împiedică stagnarea. Te simti blocat spiritual, relational sau cu privire la carieră sau ia familie? Nu vei scăpa făcând modificări exterioare: un nou loc de muncă, părăsirea partenerului si a familiei sau schimbarea bisericii. Adevărul este că nimeni nu te tine legat decât tu însuti. Capacul din viata ta - esti tu! Pentru a realiza mai multe, trebuie să cresti mai mult. Deci dacă esti serios în dorinta ta de a nu mai fi blocat, nu mai căuta reparatii rapide, uită-te bine la tine, acceptă responsabilitatea pentru ceea ce vezi, roagă-te, apoi ia hotărârea de a face ceva în privinta aceasta.
3. Cresterea personală este garantia succesului! Tribul tătar din Asia centrală au folosit o capcană aparte împotriva dusmanilor lor. Nu au apelat la săbiile lor si nu si-au lăsat oamenii să moară de boli. Nu, ci au spus: "Să rămâneti pentru totdeauna într-un loc". Dacă nu cauti zilnic să îmbunătătesti ceva ia tine, asta va fi soarta ta. Vei rămâne întepenit în acelasi loc, făcând aceleasi lucruri, având aceleasi vise dar fără să ajungi undeva vreodată!