mai 09, 2008

LEGEA EXPUNERII!

"..tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste.. aceea să vă însufletească" (Filipeni 4:8)

. Imaginează-ti că doresti foarte mult să alergi la maratonul Londrei. Cât este de probabil că vei tine un regim bogat în zahăr înainte de marea cursă? Carburantul cu care alimentezi ceva determină performanta. De aceea este atât de ironic că în unul din cele mai importante domenii ale vietii, desconsiderăm această întelepciune fundamentală. Acest domeniu ne implică gândirea. Hrana pe care o consumi nu se compară cu lucrurile cu care îti alimentezi mintea.
. Iată un adevăr care îti va transforma viata; să ai gânduri adevărate! Ceea ce intră în mintea ta în mod repetat îti ocupă mintea, ti-o modelează, ti-o controlează si în final se va mani­festa în ceea ce faci si în ceea ce devii. Aceasta este legea expunerii. Si este o lege la fel de sigură ca gravitatia. Mintea ta va absorbi si va reflecta lucrurile la care este expusă. Evenimentele la care participi, materialele pe care le citesti sau nu, muzica pe care o asculti, imaginile la care te expui, conversatiile pe care le ai, gândurile pe care le întretii, toate acestea îti modelează gândirea si în cele din urmă caracterul si destinul.
. "Si atunci ce trebuie să fac?" întrebi tu. Fă-ti o consultatie de la gât în sus! Începe să te rogi: "Doamne, doresc să am o nouă gândire fiindcă m-am săturat de cea veche. Ea mă duce pe calea gresită. într-o lume în care mesajele sunt atât de des răstălmăcite sa,u sunt triviale si prostesti sau egoiste sau care duc direct la Satana, doresc să am gândirea descrisă de Cuvântul Tău: care să fie umplută cu gânduri adevărate, vrednice de cinste, curate, vrednice de iubit." Îti poti imagina cum va arăta viata ta dacă te-ai ruga astfel în mod constant?