iulie 01, 2008

CUM SĂ-L AUZI PE DUMNEZEU (2)

"Opriti-va, si sa stiti ca Eu Sunt Dumnezeu.." (Psalmul 46:10)

___Daca nu esti dispus sa-L asculti pe Dumnezeu intr-un anumit domeniu, nu vei fi capabil sa-L asculti intr-un altul. Oamenii au impresia ca nu-L pot auzi pe Dumnezeu, dar in realitate sunt multe lucruri la care stiu ca Dumnezeu doreste ca ei sa raspunda, dar nu au facut asa. Cu cat faci mai repede ceea ce iti spune Dumnezeu sa faci, cu atat mai repede iti va descoperi care este pasul urmator pe care trebuie sa-l faci.
___Auzirea lui Dumnezeu trebuie dezvoltata prin exercitiu; mai ales daca esti un vorbaret! De aceea El spune: "Opriti-va, si sa stiti ca Eu sunt Dumnezeu.."! Trupul nostru este plin de energie si doreste mereu sa faca ceva in mod activ, asa ca poate fi dificil pentru noi sa ne oprim. Nu vorbi cu Dumnezeu doar cand ai nevoie de ceva; petrece timp cu El - ascultandu-L! El iti va descoperi multe lucruri daca te opresti pur si simplu inaintea Lui. Poate spui: "Dar nu cred ca L-am auzit pe Dumnezeu vorbindu-mi!" Poate fi oare din cauza ca nu ai invatat sa asculti? Cand Ii ceri ceva lui Dumnezeu, este cazul sa ridici "receptorul". Chiar daca pe moment nu-ti raspunde, la vremea potrivita o va face. Poate ca faci ceva obisnuit cand Dumnezeu Se hotaraste sa-ti vorbeasca. Dar daca L-ai onorat prin ascultare in timpul tau de partasie cu El, El iti va vorbi exact la vremea potrivita.
___Probabil ai irosit multi ani pe calea proprie. Nu este prea tarziu sa o iei intr-o alta directie. Daca esti sincer dispus sa Il asculti, El te va calauzi intr-o calatorie extraordinara in care vei invata sa-L auzi in fiecare zi a vietii tale.