iulie 04, 2008

DUMNEZEU ESTE IN CONTROL

„Doamne, Dumnezeul parintilor nostri, nu esti Tu Dumnezeu .. peste toate imparatiile neamurilor?" (2 Cronici 20:6)


___Aceasta tara pe care noi o numim "acasa" exista doar prin ingaduinta si puterea lui Dumnezeu, "Ei a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur, sa locuiasca pe toata fata pamantului; le-a asezat anumite vremuri si a pus anumite hotare locuintei lor" (Faptele Apostolilor 17:26). La analizele finale nu conferintele determina geografia, ci Dumnezeu. Nu liderii stabilesc viitorul tarilor, Dumnezeu modeleaza inima conducatorilor. "Inima imparatului este ca un rau de apa in mana Domnului pe care il indreapta incotro vrea" (Proverbe 21:1). Vointa incapatanata a majoritatii politicienilor puternici poate fi directionata de Dumnezeu la fel de usor precum un fermier redirectioneaza canalul de scurgere de pe ferma sa.
___Mai tii minte povestirea despre Cir, imparatul Persiei? Cand Dumnezeu a dorit ca iudeii sa se intoarca in Ierusalim, El l-a indemnat pur si simplu sa faca acel "anunt oficial" (Ezra 1:1). Dumnezeu nu numai ca i-a eliberat pe iudei de 400 de ani de robie in Egipt, ci El i-a facut pe cei care i-au luat in captivitate sa le dea proviziile necesare, "..cand veti pleca, nu veti pleca cu mainile goale.." (Exod 3:21). A fost ca si cum proprietarii de plantatii de la sfarsitul razboiului civil ar fi cedat terenurile in favoarea sclavilor.
___Daca ne bucuram de o economie buna, de libertate personala si de aplicare inalta a justitei, sa nu ne limitam multumirile la politicieni. Nu, ci sa Ii multumim lui Dumnezeu: "El face pe neamuri sa creasca, si El le nimiceste; El le intinde pana departe, si El le aduce inapoi in hotarele lor" (Iov 12:23). Tine minte lucrul aceste. Dumnezeu stabileste granitele nationale. El hotaraste cine vor fi conducatorii. El da binecuvantarile, iar noi suntem destinatarii privilegiati ai fiecareia din binecuvantarile Lui. Ne permitem noi sa uitam acest fapt? Doar asumandu-ne un risc teribil.