septembrie 05, 2008

CUM SĂ ÎNVINGEM VRĂJMASUL (2)

"David .. si-a ales din pârâu cinci pietre netede" (1 Samuel 17:40)

___Asa cum "David si-a ales din pârâu cinci pietre netede" tot asa si tu ai cinci pietre pe care le poti folosi pentru a-l învinge pe vrăjmas:
1) Piatra succeselor trecute. Amintindu-si de victoriile trecute, David a declarat: "Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului si din laba ursului, mă va izbăvi si din mâna acestui filistean" (1 Samuel 17:37). Scrie-ti esecurile pe nisip, dar gravează-ti victoriile în piatră, amintindu-ti de cre-dinciosia lui Dumnezeu si "de minunile pe care le-a făcut" (1 Cronici 16:12). Te-a abandonat El vre-odată? Nu, si nu o va face nici acum!
2) Piatra rugăciunii." Faceti în toată vremea prin Duhul, tot felul de rugăciuni si cereri" (Efeseni 6:18); nu poti câstiga fără ea. David "s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul, Dumnezeul lui" (1 Samuei 30:6). Când Saul a venit după el, David a strigat către Domnul, "turnul lui de scăpare si locul lui de adăpost" (Psalmul 59:16).
3) Piatra prioritătii. Prioritatea lui Dumnezeu este reputatia Lui, iar obiectivul lui Davld a fost să o apere, dovedind că "Israel are un Dumnezeu" (1 Samuei 17:46). Dacă îl implici pe Dumnezeu în problema ta, El va avea ocazia să-Si arate harul si puterea.
4) Piatra entuziasmului. Nu poti să stai si să te holbezi la uriasul tău pentru totdeauna. Reaudierea durerilor tale nu le va vindeca, iar catalogarea problemelor nu le va solutiona. Trebuie să te duci să-ti înfrunti dusmanul cu entuziasm, stiind că "biruinta este a Domnului" (v. 47).
5) Piatra perseverentei. Solomon a spus: "Lenesul nu-si frige vânatul, dar comoara de pret a unui om este munca" (Proverbe 12:27). David a ales cinci pietre din râu fiindcă nu stia de câte are nevoie pentru a-si duce la sfârsit sarcina. Asa cum a spus Yogi Berra, jucătorul american de baseball: "Nu se termină până nu s-a terminat", tot asa, fii si tu pregătit să parcurgi drumul până la capăt. Poate va dura mai mult de o zi, o lună sau chiar un an până vei vedea rezultatele, dar cu ajutorul lui Dumnezeu vei reusi.