septembrie 04, 2008

CUM SĂ ÎNVINGEM VRĂJMAȘUL (1)

“odată ce Filisteanul a pornit să meargă înaintea lui David, David a alergat pe câmpul de bătaie înaintea filisteanului" (1 Samuel 17:48)

___Biblia ne spune: "dimineata si seara, s-a înfătisat astfel timp de patruzeci de zile" (1 Samuei 17:16). Goliat si-a bătut joc de copiii lui Israel. Poate uriasul din viata ta nu poartă armură si nu învârteste o sabie, dar te necăjeste zi si noapte din pricina facturilor neplătite, a unor păcate trecute, a unei căsnicii esuate sau a unui loc de muncă pe care îl detesti. Înaintasii lui Goliat fuseseră vrăjmasii lui Israel, iar Iosua i-a anihilat pe toti, în afară de locuitorii din Gat de unde provenea si Goliat. De ce este oare important să observăm acest lucru? Deoarece dacă îi lasi unui vechi dusman o portită, el va pătrunde si se va lupta din nou cu tine. Poate te confrunti cu probleme cu care s-au luptat si părintii si bunicii tăi; lucruri precum dependenta, divortul, mânia si depresia. Când Israelitii "au auzit aceste cuvinte ale Filisteanului.. s-au înspăimântat si au fost cuprinsi de o mare frică" (1 Samuel 17:11). Dacă te simti si tu la fel, fă ceea ce a făcut David: "îndată ce Filisteanul a pornit să meargă înaintea lui David, David a alergat pe câmpul de bătaie înaintea Filisteanului".
___Max Lucado scrie: "Ne retragem în spatele unui birou sau ne târâm într-un club de noapte sau ne refugiem într-o iubire interzisă. Pentru moment ne simtim în sigurantă, la adăpost, anesteziati, dar apoi nu mai avem de lucru, băutura se termină, persoana iubită ne părăseste si îl auzim din nou pe Goliat.. Fugăreste-ti uriasul printr-un suflet plin de Dumnezeu! Spune-i: "Urias al divortului, nu vei intra în casa mea, depresie, nu mă vei cuceri, alcool, fanatism, abuzarea copiilor, nesiguranta .. vă veti prăbusi". Când a fost ultima data când ti-ai luat prastia si te-ai năpustit cu strigăte? Biblia spune: "atunci se vor teme de Numele Domnului cei de la apus, si de slava Lui cei de la răsăritul soarelui; când va năvăli vrăjmasul ca un rău, Duhul Domnului îl va pune pe fugă" (Isaia 59:19). Dumnezeu ti-a dat puterea de a duce această bătălie si de a o câstiga – foloseste această putere!