septembrie 17, 2009

DUHUL LUI DUMNEZEU CARE NE LOCUIESTE MIJLOCESTE PENTRU NOI

 "Nu stim cum trebuie să ne rugam. Dar însusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negrăite" (Romani 8:26)

Când mergi într-o tară străină te poti simti stingher si pierdut pentru că nu vorbesti limba. Totul e diferit de lucrurile cu care esti tu obisnuit.
Limba lumii spirituale este rugăciunea si de vreme ce lumea spirituală este sursa puterii noastre, a reusitei noastre, a păcii, bucuriei si tuturor lucrurilor de care avem nevoie, este esential să învătăm să o vorbim. Vestea cea bună este că avem profesorul si traducătorul desăvârsit: însusi Duhul Sfânt. Una din slujbele Sale este să ne învete limbajul rugăciunii si să ne călăuzească în adresarea noastră lui Dumnezeu si se pricepe foarte bine la aceasta! Biblia spune că Duhul Sfânt îi poate traduce rugăciunile noastre lui Dumnezeu chiar si atunci când noi nu stim ce să spunem. "Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu stim cum trebuie să ne rugăm. Dar însusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negrăite". Nu este un lucru minunat?
Rugăciunea este legătura dintre lumea fizică si lumea spirituală; si de vreme ce lumea spirituală o controlează pe cea fizică, conectarea la lumea de sus afectează functionarea noastră în lumea de jos. Deoarece rugăciunea înseamnă relatie, Duhul Sfânt ne va comunica inima lui Dumnezeu, conectându-se la inima noastră pământească asa încât să putem auzi cum Dumnezeu ne vorbeste în cea mai profundă parte a fiintei noastre. De aceea rugăciunea nu poate fi grăbită. Este si motivul pentru care timpul petrecut în meditatie si tăcere înaintea lui Dumnezeu este atât de important. Duhul Sfânt are posibilitatea astfel să ne împărtăsească gândurile lui Dumnezeu pentru ca apoi să putem gândi ca El. Cât de valoros este lucrul acesta?