septembrie 18, 2009

SCRISOARE DE DRAGOSTE DE LA DOMNUL ISUS (1)

"Voi sunteti arătati ca fiind epistola lui Hristos" (2 Corinteni 3:3)

Ioan 3:16 este cel mai extraordinar mesaj trimis vreodată omului. "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe Singurul Lui Fiu..". Dumnezeu L-a trimis pe Isus ca să-Si arate dragostea; si El ne trimite ca s-o proclamăm! "Voi sunteti arătati ca fiind epistola lui Hristos scrisă .. nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu" pentru o lume pierdută si istovită, aflată în căutare de răspunsuri.Când soseste o scrisoare, ne punem două întrebări:
1) Cui îi este adresată? Această scrisoare este adresată "fiecăruia care crede". Pentru fiecare persoană cu care te întâlnesti, tu ai ceva de care ea are nevoie, ceva mult mai important decât o scutire de impozit, o crestere salarială, o solutie împotriva încălzirii planetei sau a vindecării cancerului. Prieteni, dusmani, rude, vecini, colegi de serviciu si străini, toti au nevoie de mesajul pe care îl ai si pe care speră să-l aduci.
2) De la cine este? Identitatea autorului determină nivelul de interes al cititorului. Tu esti o scrisoare de la Hristos, despre Hristos. "Căci noi nu ne propovăduim pe noi însine, ci pe Domnul Hristos Isus" (2 Corinteni 4:5). Mesajul nostru nu este despre noi; ci despre Isus. "Eu sunt Calea, Adevărul si Viata. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine", (Ioan 14:6). Oamenii religiosi fac reclamă la religia lor. Noi îl prezentăm pe Hristos. "Dar este lumea într-adevăr interesată de Hristos?" întrebi tu. Da! În timpul vietii Sale, El a atras la El multimile. De la moartea si învierea Sa, El atrage milioane de oameni de ambele sexe, din toate păturile sociale si din toate natiunile pământului. "După ce voi fi înăltat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toti oamenii" (Ioan 12:32). Astăzi lumea nu are nevoie de altceva decât de Domnul Isus Hristos, asa că trimite scrisoarea ta de dragoste "oricui" îti apare în cale!