septembrie 19, 2009

SCRISOARE DE DRAGOSTE DE LA DOMNUL ISUS (3)

"Voi sunteti aratati ca fiind epistola lui Hristos" (2 Corinteni 3:3)

Odata ce stii ca o scrisoare îti este adresata o alta întrebare care se ridica este: ce scrie în ea? În 2 Corinteni se remarca anumite cuvinte cheie: "schimbati", "am lepadat" si "faptura noua": "Suntem schimbati în acelasi chip al Lui" (2 Corinteni 3:18); "am lepadat mestesugirile rusinoase si ascunse" (2 Corinteni 4:2); "daca este cineva în Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi" (2 Corinteni 5:17). Mesajul scrisorii noastre trebuie sa exprime foarte clar faptul ca nu mai suntem cei care am fost, deoarece:
1) Hristos ne-a schimbat mintea. Fiind "prefacuti, prin înnoirea mintii noastre" (Romani 12:2), privim la viata, la noi însine, la ceilalti, la provocarile si optiunile pe care le avem în lumina gândurilor lui Dumnezeu, nu ale noastre. Vedem oportunitati acolo unde nu vedeam decât obstacole si vedem posibilitati acolo unde vedem numai probleme. Minti care erau coplesite de îngrijorare sunt acum umplute de încredere si pace.
2) Hristos ne-a schimbat caracterul. Lista facatorilor de rele din 1 Corinteni 6:9-10 ne era foarte cunoscuta. Ea îi include pe oamenii imorali, hoti, lacomi, betivi, defaimatori, escroci, etc. Apoi urmeaza gloriosul verset 11: "Si asa erati unii din voi! Dar ati fost spalati, ati fost sfintiti, ati fost socotiti neprihaniti, în Numele Domnului Isus Hristos". El ne-a transformat din punct de vedere moral.
3) Hristos ne-a schimbat viata. Odata nu ne puteam bucura în Cuvântul Sau, în închinare si în caile Lui. Acum, fimd înviati prin Duhul Sau care ne locuieste, ne bucuram în aceste lucruri (1 Corinteni 2:14)! În scrisoarea ta ar trebui sa scrie: "Domnul Isus mi-a schimbat viata si daca îi dai voie, El o va schimba si pe a ta!" Asa ca astazi, trimite scrisoarea aceasta tuturor pe care îi întâlnesti.